• Belgienii sunt îndemnaţi să mănânce cartofi prăjiţi cel puţin de două ori pe săptămână
  • Epidemia de coronavirus a creat un surplus de cartofi
  • Peste 750.000 de tone de cartofi riscă să fie aruncaţi după ce producătorii acestei legume s-au confruntat cu o criză pe termen lung
  • Congelatoarele producătorilor sunt neîncăpătoare pentru numărul mare de cartofi

Dacă ești mare fan al cartofilor prăjiți, ai fi gelos pe belgieni, care sunt îndemnați în această perioadă să mănânce cât mai mult acest preparat. În schimb, ei s-ar putea sătura de cartofii prăjiți, deși erau erau foarte des serviţi în multe baruri şi restaurante. Pentru că localurile s-au închis din cauza restricțiilor, s-a ajuns la un surplus de cartofi, iar acum conaționalii sunt nevoiți să îi consume de două ori pe săptămână.

Din cauza pandemiei, în jur de 750.000 de tone de cartofi, care ar umple 30.000 de camioane, nu vor fi procesați, după cum spune Romain Cools, secretarul general belgian al industriei de cartofi. S-a ajuns la situaţia aceasta din cauza scăderii masive a cererii de cartofi congelaţi, care înseamnă aproximativ 75% din cartofii procesaţi în ţară.

„Lucrăm cu supermarketurile să vedem dacă putem lansa o campanie în care să-i rugăm pe belgieni să ajute sectorul, prin a consuma cartofi prăjiţi – mai ales cei congelaţi – de două ori pe săptămână. Ceea ce încercăm să facem este să evităm risipa de mâncare, pentru că fiecare cartof pierdut este o risipă“, a spus Cools.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Sursă foto: Profimedia