• Ne putem decora casa şi cu alte obiecte în afară de globuri sau ghirlande
  • Gabriela Ralea, blogger de bricolaj, ne învaţă să facem decoruri din bijuteriile vechi
  • Durează în jur de 10 minute manopera unui obiect de decor din bijuterii 

Mulți avem prin casă o brăţară sau un colier pe care nu le mai purtăm de multă vreme.

Cu puţină imaginaţie şi câteva instrumente de lucru, Gabriela Ralea, blogger de bricolaj, ne arată ce obiecte de decor se pot realiza pentru a da un aer mai diferit sărbătorilor de iarnă. Este nevoie doar de câteva bijuterii, o foarfecă şi o aţă mai rezisentă.

Gabriela Ralea, blogger de bricolaj și decor: „Se pot refolosi. Aşa s-a întâmplat cu bijuteriile pe care nu le mai foloseam şi am zis ok, sunt o grămadă de piese frumoase, unde ar arăta ele bine? Ar arăta bine în bradul de Crăciun, de exemplu. Ei, hai să vedem ce se poate face din ele. Materialele textile pot fi şi ele transformate în decoraţiuni de Crăciun. Eşarfele şi baticele vechi pot fi folosite pentru ambalarea cadourilor.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În caz că nu avem prea multe bijuterii vechi, din comerţ se pot achiziționa tot felul de biluţe, perle, paiete şi multe altele. Durează circa 10 minute să realizăm un astfel de decor. Le poţi pune oriunde, totul e eco-friendly şi deloc costisitor.

Gabriela Ralea: „Le grupăm pe stil, pe culoare, pe textură. Adunăm mai multe stiluri şi vedem ce se potriveşte. E bine ca în partea de jos a ornamentului să avem o bilă ceva mai grea ca să tragă ornamentul şi să-l facă să se aşeze frumos. În zona în care agăţăm ornamentul îi punem ori o fundă ori mărgele foarte micuţe. Cu cât sunt bilele mai mari, cu atât se lucrează mai repede.”