• Arheipiscopia Tomisului anunță că bisericile și mănăstirile din Constanța vor oficia sluja de Paște în noaptea de Înălțare
  • Credincioșii vor lua lumina Învierii, exact ca în noaptea de Paște
  • BOR spune că Arhiepiscopia Tomisului a luat decizia în virtutea autonomiei eparhiale

Pentru că anul acesta credincioşii nu au putut participa la slujba de Inviere de la miezul nopţii, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât ca slujba de Înviere să fie oficiată de sărbătoarea Înălţării, adică în noaptea de 26 spre 27 mai.

„Decizia Permanenţei Arhiepiscopiei Tomisului comunicată astăzi este una luată în virtutea principiului autonomiei eparhiale si asumată integral, dar exclusiv, de ierarh şi de acest for bisericesc local. Nutrim speranţa că hotărârile comunicate de Arhiepiscopia Tomisului vor putea fi împlinite cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. În acelaşi timp, reamintim că slujba Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română şi că, în ciuda contextului extrem de aspru creat de pandemie, lumina sfântă a ajuns la foarte mulţi dintre credincioşii ortodocşi.

Dumnezeu să sporească această lumină în sufletele noastre ale tuturor!”, a declarat, pentru Mediafax, Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Câteva dintre motivele invocate de Arhiepiscopia Tomisului sunt faptul că, miercuri, 27 mai, este Ovidania – Încheierea Praznicului Învierii Domnului, când rânduiala slujbei prevede acelaşi început ca în noaptea Învierii, dar şi că enoriaşii au rămas cu dorinţa neîmplinită de a se împărtăşi la Liturghia Învierii din noaptea de Paşti, şi că nu a fost posibilă pomenirea celor adormiţi în cimitire la Paştele Blajinilor.