• Starea de sănătate a prim-ministrului Marii Britanii s-a înrăutățit luni și a fost transferat la Terapie Intensivă
  • Johnson a primit mai puțin oxigen decât li se administrează în mod normal pacienților aflați la ATI
  • Atribuțiile lui Boris Johnson au fost preluate temporar de prim-secretarul de stat Dominic Raab

Boris Johnson, care are coronavirus, și-a petrecut noaptea la Terapie Intensivă, la Spitalul Saint Thomas, din centrul Londrei. Starea de sănătate a premierului britanic nu s-a schimbat pe parcursul nopții. E informația obținută de Reuters, pe surse.

Tot pe surse, The Guardian a aflat că Boris Johnson nu a avut nevoie de ventilator, dar a primit 4 litri de oxigen. În cazul pacienților care sunt la Terapie Intensivă, pragul e de 15 litri. Asta ar putea înseamna că politicianul, care are 55 de ani, are o stare de sănătate mai bună decât bolnavii care ajung la secția respectivă.

Lideri din toată lumea l-au încurajat pe Boris Johnson. Printre ei, președintele Franței, Emmanuel Macron, premierul Canadei, Justin Trudeau și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Prim-ministrul Marii Britanii a anunțat pe 27 martie că a fost diagnosticat cu coronavirus. A spus că are febră și tușește. Pe 5 aprilie, a fost internat în Spitalul Saint Thomas, pentru că aceste simtompe persistau. Atribuțiile sale au fost preluate temporar de prim-secretarul de stat Dominic Raab.