Botox, de la toxină letală la elixir al tinereții. Ce sfaturi are inventatorul

De ce te-ai injecta cu cea mai periculoasă toxină? Pentru frumusețe, normal! Toxina botulinică e de 100 de ori mai virulentă decât cianura. Varianta diluată era folosită de oftalmologi la combaterea strabismului sau a spasmelor pleoapelor.

În 1987, doctorul Jean Carruthers i-a observat efectele asupra pielii și așa a apărut Botox-ul. Astăzi este unul dintre cele mai folosite tratamente anti-îmbătrânire.

În 2023, 8,8 milioane de oameni din toată lumea au apelat la procedură. Cel mai des este folosită pentru reducerea ridurilor dintre sprâncene. Iar studiile arată că la două săptămâni de la injectare, 90% dintre pacienți devin mai puțin deprimați.

Și nu doar femeile apelează la Botox, deși, fiziologic, ele sunt cele mai frecvente paciente. Remodelarea oaselor feței începe la 25 de ani la femei. Sprâncenele coboară, orbitele se măresc, iar pungile de grăsime de pe obrași încep să coboare.

La bărbați fenomenul începe abia la 45 de ani. Doctorul Jean Carruthers recomandă folosirea cu măsură, în așa fel încât tenul să-și mențină aspectul natural.

Contraexemplul ar fi Nicole Kidman, despre care spune că este o femeie frumoasă, dar folosește excesiv Botox, iar fața ei pare imobilă.

Jean spune că cel mai înțelept e să începi tratamentele în jurul vârstei de 20 de ani, cu cantități foarte mici inițial.

Ea are 76 de ani și spune că nu are riduri, dar recunoaște că acum 15 ani și-a făcut un face-lift complet.

Exit mobile version