Bubba Wallace, singurul pilot de culoare din NASCAR, victima unui atac rasist. Ce a descoperit în garajul echipei sale

Bubba Wallace, singurul pilot de culoare din NASCAR, victima unui atac rasist. Ce a descoperit în garajul echipei sale Sursă foto: CNN
  • Bubba Wallace a găsit un ştreang atârnat în garajul echipei sale
  • Incidentul a avut loc în timpul unei curse din Alabama
  • Bubba Wallace: „Acest act de rasism şi ură mă întristează foarte tare”

Credeai că scandalurile legate de rasism s-au încheiat? Ei bine, nu! Bubba Wallace, singurul pilot de culoare din NASCAR, a descoperit în timpul cursei din Alabama un ştreang atârnat în garajul echipei sale. Bubba Wallace şi-a inscripţionat pe maşină mesajul Black Lives Matter. De asemenea, pilotul a demarat o campanie prin care cere eliminarea steagului confederat, considerat un simbol al rasismului. 

„Acest act de rasism şi ură mă întristează foarte tare şi este o amintire dureroasă a faptului că mai avem multe de învăţat ca societate şi că trebuie să luptăm cu înverşunare împotriva rasismului. 

[…] Nu vom fi intimidaţi de acţiunile reprobabile ale celor care vor să răspândească ura. Aşa cum îmi spunea şi mama: «Vor doar să te sperie». Acest act nu mă face să dau înapoi. Voi continua să îmi susţin cu mândrie ideile în care cred”, a fost mesajul lui Bubba Wallace de pe conturile de pe rețelele sociale.