• A apărut un nou serviciu de prevenţie împotriva coronavirusului: paşaportul medical
  • Printre altele, abonamentul include teste pentru detectarea anticorpilor Covid-19
  • Un paşaport medical costă 20 lei pe lună, iar angajatorul tău e cel care plătește

Dacă eşti angajat în România, ai la dispoziţie un nou serviciu de prevenţie împotriva coronavirusului: Paşaportul Medical. Vine sub forma unui abonament prin care îţi poţi monitoriza sănătatea. Noul serviciu va fi plătit de către angajator şi costă 20 lei pe lună.

Paşaportul medical a fost gândit după mai multe discuții purtate de co-fondatorul platformei cu mai mult de 200 de angajatori din aproape toate industriile, cărora le e teamă că odată cu relaxarea măsurilor şi întoarcerea angajaţilor la muncă, aceştia vor fi mai stresați din cauză că se gândesc la riscul de a fi contaminați.

„Pentru a spori confortul angajaţilor, le oferim un mix de servicii medicale de prevenţie: analize, teste pentru anticorpi SARS-CoV-2, consultaţii, investigaţii în clinici, dosar medical şi acces nelimitat la telemedicină, toate într-o singură aplicaţie“, spune Andrei Vasile, co-fondator al SanoPass, platforma care a lansat serviciul.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Testele serologice se vor face în 250 de laboratoare de testare ale unei clinici partenere. Testul costă 250 lei şi e inclus în abonament. Compania oferă un număr limitat de 5.000 abonamente. Reprezentanţii spun că, în timp, va mări numărul de paşapoarte medicale disponibile în funcţie de cerere.