• În 2020 se poartă cadourile tip experiență.
  • Vei plăti intre 50 și 2.000 de euro pentru un astfel de cadou.
  • Experiențele pline de adrenalină sunt cele mai căutate.

Anul acesta e unul atipic, iar cadourile de Crăciun sunt pe măsură. Se poartă cadourile – experiență.

Acest lucru înseamnă că în loc să-i cumperi iubitului un ceas, îi oferi o oră de condus mașina pe circuit. Sau un zbor virtual cu avionul.

Adi și-a primit deja cadoul de Crăciun de la prietena lui: un salt cu parașuta.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

„Amintirea îți rămâne. Așa, un obiect, poți să-l pierzi, poți să-l uiți, poți să nu-l mai porți. Te surpinde altfel cineva cu un cadou de genul ăsta. Nu se compară pentru că îți rămâne amintirea. De fiecare dată când vezi și un clip pe YouTube te cuprinde aceeași frământare de acolo, de sus. Mi-a plăcut foarte mult, e incomparabilă senzația cu orice altceva”, a spus Adrian Ivan, un bărbat care a primit un cadou-experiență.

Majoritatea companiilor oferă angajaților cadouri tip experiență

Un astfel de cadou te costă între 50 și 2.000 de euro. Oana Pascu este fondatoarea complice.ro.

Ea spune că, printre multe alte variante, a creat și Flexibox. Un pachet care conține mai multe experiențe dintre care poți alege una pe gustul tău.

De altfel, aceasta e varianta aleasă de majoritatea companiilor care oferă cadouri angajaților.

„Destinatarul primește un cadou pe care îl desface și îl trăiește. Pot fi de la experiențe de adrenalină, care sunt cele mai cerute și accesate până la experiențe romantice, experiențe gourmet, experiențe de dezvoltare personală. Doamnele pentru domni cumpără, în perioada asta, clar experiențele cu adrenalină. De la domni pentru doamne, în primul rând, se accesează experiențele de relaxare”, a explicat Oana Pascu, fondator complice.ro

Ce preferă oamenii anul ăsta

Știu că pandemia ți-a răpit din bucurii anul acesta și vrei ca totul să se termine cât mai repede. Și cum vin sărbătorile, vreau să îți dau câteva idei pentru cadourile de Crăciun care ar putea să te mai înveselească. Anul acesta de exemplu, sunt la modă cadourile tip experiență.

Românii preferă în 2020 cadourile tip experiență. Bugetul pentru cadouri va fi de 500-1.000 lei anul ăsta. SPA-ul și saltul cu parașuta, printre preferate.

Amy Abăluță, corespondent Aleph News: „Uite, te-ai gândit că anul ăsta să le oferi celor dragi cadouri care constă în experiențe, nu în obiecte?
Oricum tot anul 2020 a fost o experiență! Ultimul studiu de profil arată că 39% preferă o lună la SPA, 18% duc dorul călătoriilor și au pus pe listă un zbor virtual, 15% ar prefera cursuri practice, cum ar fi cele de cooking sau home brewing, dacă tot stăm mai mult acasă, 12% vor sesiuni de coaching și dezvoltare personală, iar alti 12% ar vrea un cadou cu adrenalină, cum ar fi un salt cu parașuta.”

Cui oferim cadouri anul ăsta?

Cei mai mulți vor aloca între 100 și 150 de euro pentru cadouri în acest an. Membrii familiei vor primi în continuare cadouri anul ăsta, în timp ce prietenii și colegii vor fi pe plan secund. Și să știi că și companiile se gândesc la cadouri pentru angajați. Aceștia și-ar dori să primească ceva cadouri speciale, în schimb companiile tind să se îndrepte către cadouri tot în online, la fel cum sunt și petrecerile corporate de Crăciun de anul acesta.