• Noi studii arată ca iti poti avea cu 12% mai puține șanse de a muri prematur dacă bei cafea.
  • Studiile arată că o ceașcă din această băutură populară este asociată cu o viață mai lungă.
  • Consumul chiar și a unei singure cești pe zi din această băutură vă poate ajuta să trăiți mai mult.

Consumul de cafea cu cofeină sau decofeinizată poate reduce riscul de deces cu aproape 20 de procente, spun experții.

Persoanele care beau cel puțin o ceașcă de cafea pe zi trăiesc mai mult și au o rată mai mică de deces din cauza bolilor de rinichi, cancerului, diabetului, bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale.

Un studiu a constatat că persoanele care au băut cel puțin o ceașcă de cafea zilnic, comparativ cu cele care nu au băut deloc, au avut cu 12% mai puține șanse de a muri prematur.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Peste 185.000 de adulți cu vârste cuprinse între 45 și 75 de ani au fost înscriși în studiu și au fost urmăriți timp de 16 ani.

„Acest studiu este cel mai mare de acest gen și include minorități care au stiluri de viață foarte diferite. Observarea unui model similar în diferite populații oferă un suport biologic mai puternic pentru argumentul că cafeaua este bună pentru tine, indiferent dacă ești alb, afro-american, latino-american sau asiatic” a spus dr. Setiawan, autoarea studiului.

Studii anterioare au arătat că un consum moderat de cafea este legat de un risc mai mic de boală Parkinson, cancer, boli hepatice și diabet de tip 2.

Dar nu uitați să o beți când s-a răcit, deoarece, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, consumul de băuturi foarte fierbinți poate provoca cancer esofagian.

Cafeaua este o sursă bună de compuși fenolici care au activitate antioxidantă și, prin urmare, este importantă în scăderea riscului de cancer.

Acest studiu nu arată ce anume face cafeaua atât de specială sau ce componente din cafea ar putea fi responsabile pentru efectul său. Dar arată în mod clar că consumul de cafea oferă beneficii pentru sănătate și, prin urmare, poate fi folosit împreună cu o dietă sănătoasă.