Calvarul călătoriilor pe timp de Covid-19. Un român a trecut prin 7 aeroporturi pentru a se putea întoarce acasă

Sursa Foto: Profimedia
  • Silviu Mihailovici, un român stabilit în Canada, a plecat în Argentina pentru a filma o emisiune de călătorii.
  • Din cauza pandemiei, Silviu a rămas blocat în Buenos Aires timp de patru luni.
  • După ce s-au ridicat restricţiile, Silviu a încercat să revină în România, dar întoarcerea a fost plină de peripeţii.

Un român, stabilit în Canada, a trecut printr-un adevărat calvar. A trecut prin şapte aeroporturi şi a zburat de trei ori peste ocean pentru a se putea întoarce în România. Așadar, dacă cumva, îți dorești o vacanță în această perioadă, ar fi bine să te gândești de două ori.

Cum a început totul? Silviu a plecat la Buenos Aires să filmeze o emisiune de călătorii. După o săptămână Argentina şi-a închis graniţele din cauza pandemiei. Hotelurile şi site-urile de rezervări s-au închis, aşa că a avut noroc că proprietarul apartamentului închiriat pe Airbnb l-a lăsat să stea acolo pe perioadă nedeterminată.

După patru luni, s-a bucurat că poate reveni în România. A prins un loc în avionul care mergea de la Buenos Aires la Miami. Şi-a cumpărat şi bilet Miami-Bucureşti. Şi de aici începe distracția.  Zborul din Buenos Aires în Miami a fost amânat cu o zi, aşa că a pierdut zborul de legătură cu România. Şi-a cumpărat un alt bilet Miami-România cu escală la Zurich. Ajuns la Zurich, Silviu nu a mai fost lăsat să zboare spre România pentru că persoanele venite de pe teritoriul Statelor Unite nu mai aveau voie să între în UE din cauza pandemiei. Aşa că Silviu a fost trimis înapoi la New York. A avut noroc că are şi cetăţenie canadiană aşa că a luat un zbor către Toronto, iar de acolo un nou zbor către România.

Tot drumul a durat deci o săptămâna, în care Silviu a vizitat şapte aeroporturi, a trecut de trei ori oceanul şi a cheltuit 3.500 de dolari.

„În Argentina a fost că un fel de închisoare pentru că acolo carantină este obligatorie şi în acest moment şi de pe 19 martie toată lumea a trebuit să stea în case. Am stă într-un apartament foarte foarte mic, într-o garsonieră foarte mică în care nu aveam loc să fac sport, nu aveam loc să mă mişc, eventual făceam nişte genoflexiuni şi cam atât” spune Sivliu.