• Așgabat este cel mai scump oraș pentru expați
  • Topul analizează 209 orașe comparate din punct de vedere al cheltuielilor pentru locuit, transport, hrană și distracție
  • Bucureștiul se află printre cele mai ieftine orașe, pe locul 174

Așgabat este cel mai scump oraș pentru expați, arată un nou top. Topul analizează 209 orașe comparate din punct de vedere al cheltuielilor pentru locuit, transport, hrană și distracție, având drept punct de reper New York-ul. Așgabat a detronat Hong Kong-ul, și este urmat de capitala Libanului, Beirut și Tokyo.

Turkmenistan este al patrulea producător de gaze la nivel mondial. Expații care aleg să locuiască acolo lucrează în domeniu, așa că banii nu ar fi o problemă. Capitala țării, Așgabatul, se află în deșert, la 30 de kilometri de granița cu Iranul, pe vechiul Drum al Mătăsii.

Cei care merg acolo spun că are imaginea unui oraș pustiu, iar dictatura este mai puternică decât în Coreea de Nord. Când ieși pe stradă te orbește lumina care se reflectă în clădirile de marmură albă. Prețurile au sărit în aer la Așgabat anul trecut, pentru că țara trece printr-o puternică criză economică.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Unde e România în acest top?

Și la noi viața s-a scumpit pentru expați, România a urcat 14 locuri în top, dar suntem printre cele mai ieftine orașe din lume, pe locul 174. Când vine vorba despre vecinii noștri, Budapesta este pe locul 162 în top, Belgradul pe 163 și Sofia pe locul 165. Pe total însă, prețurile din Europa au ajuns să fie mai mari decât cele din Statele Unite.