• Turiştii nu mai îndrăznesc să vină în număr mare la terasele din Braşov, după ce s-au înmulţit cazurile de coronavirus
  • Cârciumarii din Braşov au făcut un film prin care le promit oamenilor mâncare şi băutură în siguranţă
  • Turiştii sunt aşezaţi distanţaţi la mese, iar ospătarii poartă în permanenţă măşti şi mănuşi

Unele mese de pe terasele din Braşov au rămas goale după ce oamenii s-au speriat de creşterea numărului de cazuri de coronavirus. Oraşul de la munte este pe locul trei la număr de îmbolnăviri, după Suceava şi Bucureşti, cu peste 1400 de pacienţi.

Oana Coantă are un bistro în care foloseşte doar produse locale. Spune că focarele nu sunt în centrul Braşovului ci în satele alăturate. Oana încearcă să-şi salveze afacerea şi i-a înarmat pe ospătari cu măşti şi mănuşi. 

„Focarele nu sunt din zona restaurantelor, ele sunt la căminele de bătrâni şi satele limitrofe Braşovului, unde este populaţie multă. Noi suntem în regulă şi nu de aici vine problema”, susţine Oana Coantă, proprietara Bistro de l’Arte.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

Întrebată dacă are un mesaj pentru Nelu Tătaru, aceasta a răspuns: „Rugăm sa fie atent exact la ce spune pentru ca orice cuvânt spus din poziţia publică are un impact şi este păcat să ne batem joc de oameni şi de munca lor şi să creăm panică dacă nu e cazul.”

Pandemia le-a adus cârciumarilor pierderi de 80%. Aşa că la Braşov s-au unit într-o breaslă şi au făcut un film prin care cheamă turiştii la munte.