- Bradul de Crăciun este, fără îndoială, simbolul cu care asociem imediat magia Crăciunului.
- Bradul este împodobit în fiecare casă cu câteva zile înainte de sărbătoarea sfântă a Crăciunului pentru a aduce veselie și a contribui la confortul familiei.
- Dar care este adevăratul motiv pentru care decorăm pomul de Crăciun?
Bradul de Crăciun este, fără îndoială, simbolul cu care asociem imediat magia Crăciunului. Bradul este împodobit în fiecare casă cu câteva zile înainte de sărbătoarea sfântă a Crăciunului pentru a aduce veselie și a contribui la confortul familiei.
Advertisment
Cel mai popular obicei asociat cu Crăciunul în întreaga lume este împodobirea bradului de Crăciun. Este o tradiție de familie care datează din 1597. Pe atunci, oamenii au început să împodobească ramuri de pin sau de brad și apoi copaci întregi. De-a lungul anilor, tradițiile de decorare au fost asociate cu decorațiuni din ce în ce mai fastuoase și mai voluminoase ale caselor, inclusiv lumini, jucării, ghirlande etc.
Dar care este adevăratul motiv pentru care decorăm pomul de Crăciun?
Sărbătoarea Nașterii Domnului este asociată cu imaginea sacră a lui Iisus Hristos. Se crede că EL vizitează apoi pământul, aducând cu EL o parte din împărăția sa cerească. Acesta este motivul pentru care ornamentele sunt așezate pe bradul de Crăciun pentru a simboliza Pomul verde al Cerului. Steaua care este plasată în vârful bradului este un simbol al stelei călăuzitoare care i-a călăuzit pe cei trei magi în timpul nașterii lui Iisus Hristos.
Recomandări
În cultura germană, se crede că Germania a fost prima țară în care bradul de Crăciun a devenit un pom de Crăciun. Germanii povestesc că bradul de Crăciun simbolizează pădurea care îi protejează, iar crengile sunt un semn al credinței puternice și al respectului față de Iisus Hristos.
Istoria bradului de Crăciun
Bradul de Crăciun este un element obligatoriu al sărbătorii Nașterii Domnului și reprezintă decorarea unui conifer veșnic verde. Bradul este decorat cu lumini multicolore, ornamente și dulciuri. Deși astăzi bradul de Crăciun este considerat un obicei creștin, el își are de fapt originea în antichitate.
În Egiptul Antic, palmierii erau decorați. Mai târziu, triburile germane au împodobit ramuri de conifere pentru a sărbători darul luminii în jurul celei mai scurte zile din an, 21 decembrie.
La început, oamenii împodobeau doar crenguțe de brad și pin și abia în 1597 au început să împodobească copaci întregi. Copacii veșnic verzi simbolizează viața veșnică. Treptat, decorațiunile de pe brad au devenit mai bogate. Pomii de Crăciun sunt decorați cu ghirlande, multe luminițe și jucării de Crăciun.
O stea mare se află de obicei în vârful bradului de Crăciun, simbolizând steaua călăuzitoare care le-a arătat calea celor trei magi la nașterea lui Iisus Hristos. Printre decorațiunile populare pentru pomul de Crăciun se numără îngerașii, beteală, globuri și instalații multicolore și ghirlande.
Partenerii noștri