• Un smoothie bun constă în obținerea unui raport corect.
  • Folosirea fructelor congelate aici este o idee bună.
  • Smoothie-urile au apoi nevoie de lichid – apă de nucă de cocos, suc de mere sau apă.

Smoothie-urile sunt o modalitate excelentă de a introduce mai multe fructe și legume în dieta dumneavoastră, dar succesul depinde de consistența corectă. După cum spune Lily Simpson, fondatoarea Detox Kitchen: Dacă este prea gros, va trebui să luați o lingură; dacă este prea subțire, veți pierde cremozitatea.” Dar în timp ce nu trebuie neapărat să urmați o rețetă, atingerea acelui punct de textură este un joc de numere.

Bucătăreasa Anna Jones, ale cărei cărți includ One: Pot, Pan, Planet, a scris un ghid despre smoothie-uri pentru The Guardian cu ceva timp în urmă, și merită revizitat. Un smoothie bun constă în obținerea unui raport corect”, scrie Jones, care îl împarte pe al ei în cinci părți. Adică ia un fruct/legumă (fie că este vorba de verdeață, banană, mango, orice), care constituie două cincimi din smoothie-ul ei, apoi adaugă un accent” de fructe sau legume, care reprezintă o cincime. Folosirea fructelor congelate aici este o idee bună. Simpson spune: Înseamnă că nu trebuie să folosiți gheață, care diluează aroma – bananele sunt o opțiune bună, deoarece adaugă o textură groasă și cremoasă”.

Un congelator aprovizionat cu fructe înseamnă, de asemenea, că smoothie-urile sunt întotdeauna o posibilitate și va ajuta la reducerea risipei de alimente, de asemenea. Ananasul și mango sunt fructe atât de mari încât este greu să le termini la timp atunci când sunt proaspete”, spune Simpson, care le congelează în bucăți mici, de mărimea unei mușcături, pentru a ajuta blenderul”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Smoothie-urile au apoi nevoie de lichid – apă de nucă de cocos, suc de mere sau apă pentru Simpson (pentru 250 ml, jumătate ar trebui să fie lichid, iar restul fructe moi”), în timp ce Jones ar putea adăuga gheață, lapte de vacă, lapte de nuci sau chefir în amestec, constituind restul de două cincimi din băutura sa.

În cele din urmă, îmi place să adaug un plus de aromă, o cremozitate care să înmoaie, sau o dulceață sau aciditate care să echilibreze”, spune Jones, care ar putea fi turmeric/gingelină rasă sau condimente uscate, unt de nuci, curmale sau miere și coajă sau suc de lămâie, respectiv de lime. În mod similar, Simpson își accesorizează băuturile cu un pop bun”, adăugând suc de lămâie la un smoothie cu fructe de pădure, pudră de vanilie la un smoothie cu banane și cacao, scorțișoară la un smoothie cu nucă de cocos și ananas și suc de lămâie la avocado cu verdețuri”.

Dacă amestecați totul într-un blender de mare putere este cea mai bună șansă de a obține un rezultat mătăsos. Pentru patru porții, adăugați o banană tăiată în blender cu o mână de spanac, 75 g de căpșuni congelate, 75 g de afine congelate, o jumătate de linguriță de cardamom măcinat și 250 ml de lapte de ovăz sau de migdale și amestecați la viteză maximă până la omogenizare. Împărțiți 150g de muesli urmat de 250g de iaurt între borcane de sticlă, apoi turnați-l peste smoothie. Acoperiți cu fructe tocate, luați o lingură și porniți.