• Caviarul conține mult Omega3, Zinc și iod, extrem de benefice pentru creier.
  • Antioxidanții din caviar ajută la producerea de colagen la nivelul pielii.
  • Icrele negre conțin vitaminele A, E, D și B12, sociu, potasiu și magneziu.
  • Nivelul ridicat de seleniu și vitamina E din caviar reduce iritațiile cutanate.

De cele mai multe ori asociezi caviarul cu luxul. Te gândești probabil la o cină sofisticată cu șampanie fină. Și nu te condamn.

Caviarul predomină într-adevăr sectorul alimentar de lux dar este aur pentru întreg organismul.

„Icrele negre sau caviarul, sunt de fapt niște ouă de pește și au toate beneficiile pe care le are acest aliment. Foarte mult Omega 3, Zinc, Iod, într-adevar au si mult colesterol, dar grăsimile sănătoase și acel aport uriaș de Omega 3 este extrem de benefic pentru creierul uman în special”, a spus Cristian Mărgărit.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Este tot mai des întâlnit și în produsele cosmetice de lux. Este bogat în proteine și asigură astfel fermitatea pielii. Include 26% de proteine esențiale pentru metabolismul celulelor pielii și părului și 14% lipide, care au rolul de a restructura stratul natural de lipide al pielii.

„Sunt produse hidratante, foarte emoliente, create pentru tenul mai matur, pentru tenul femeilor după 40 de ani. Nu sunt produse care sunt potrivite tinerilor. Caviarul are mai multe proprietăți benefice, printre cele mai importante sunt faptul că, conține antioxidanți. Un alt efect foarte important, caviarul conține mulți acizi Omega 3, grăsimi, aminoacizi grași foarte buni”, a spus Anca Pavelescu, medic dermatolog.