• Institutul Pantone a ales două culori pentru 2021: Gri Ultimate şi Galben Iluminant
  • Culoarea din 2020 a fost „Albastru Clasic”
  • Doar în 2016, institutul a mai ales două culori

2021 nu e atât de negru pe cât te așteptai. Anul viitor va fi colorat în două nuanțe, te anunță compania Pantone, cea care asociază fiecare an cu câte o culoare.

Dacă ai haine, obiecte de design sau de mobilier în combinațiile galben cu gri, ai rezolvat problema pentru anul viitor.

Institutul de Culoare a selectat două nuanțe, care să meargă în mod egal anul viitor și care să aducă puțin soare și curaj în viețile noastre. Gri Ultimate și Galben Iluminant. Le vezi deja în colecțiile primăvară-vară de la Prada, Gucci sau Givenchy.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Ele vin să ia locul „Albastrului Clasic” care ne-a cam ținut mohorâți anul ăsta, parcă știau Pantone ce ne așteaptă în 2020 când au ales, la finalul anului trecut, această culoare, ușor tristă.

Cum alege Pantone culoarea anului

Este un proces destul de elaborat. Ei fac un fel de teză de doctorat întainte de a anunța culoarea anului viitor, studiază atent culorile în trend și se asigură că le aleg pe cele mai populare și potrivite. Echipa Pantone călătorește prin toată lumea și investighează mersul lucrurilor, de la evenimente sportive, ce oraș le va fi gazdă, până la paradele de modă internaționale. Culorile sunt legate însă puternic și de aspecte sociale, de ce simțim noi, colectiv, și de ce sperăm să ne aducă anul care vine.

Nu e prima dată când sunt alese două culori pentru un an, în 2016 am avut de la Pantone culorile Serenity și Rozaliu Quartz, cunoscut și drept Roz Millenial. Culorile lui 2021 arată însă ceva mai mult, arată schimbările prin care trecem cu toții, o schimbare de la cantitate la calitate, adaptare la noul normal.