• Mihaela Bilic: Când am depășit intervalul de 3 zile de post negru intră la bătaie aceste depozite de grăsime.
  • Mihaela Bilic: Anorexia este o tulburare extrem de grava și tine de sistemul nervos.

Cum te adaptezi la nutriția de primăvară? Cum treci de la regimul de post alimentar la cel “de dulce”? Ce se poate întâmpla, dacă nu ești atent la alimentele pe care le consumi (fie ele de post sau nu)? Care sunt greșelile alimentare din post și ce trebuie să eviți dacă te-ai abținut de la proteina animală în aceste ultime săptămâni? Cum ar trebui să arate masa de Paște ca să nu ți se aplece?

Nutriționistul Mihaela Bilic ți-a răspuns la toate aceste întrebări la Marius Tucă Show.

Mihaela Bilic: „E foarte interesant cum am fost noi construiți în relația cu mâncarea. Noi suntem niște animale flămânde care atunci când dau de mâncare, nu avem moderație, echilibru, această chestiune care să ne spună nu mai intră. Fiecare calorie în plus s-a dus în celule, grăsime este rezervorul de energie al organismului. Când am depășit intervalul de 3 zile de post negru intră la bătaie aceste depozite de grăsime”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Mihaela Bilic, despre anorexie

Mihaela Bilic: „Anorexia nu este un lucru pe care să îl putem dobândi. Anorexia este o tulburare extrem de grava și tine de sistemul nervos, nu poți să faci anorexie din cure de slăbire”

Cinci alimente care țin de foame

Mihaela Bilic: „Oul pe primul loc. Dacă găina a ciugulit iarba, gălbenușul are Omega 3. Dacă avem oul de la țăran ar fi senzațional. Pe locul doi vine carnea, cea mai sățioasă e carnea de vită. Carnea de struț e foarte bună. Somonul l-aș pune înaintea peștelui alb, făcut la cuptor și grăsimea să mai iasă din el, extrem de prietenos.”

Mihaela Bilic: „Proteinele din carne și pește nu se transformă în grasime. Cand te înveți să mănânci mult e ușor să scapi controlul. Sfatul meu e să învățață porțiile mici”