• Căsuțele în copac sunt tot mai căutate pe timp de pandemie
  • O noapte de cazare în copac costă 45 de euro
  • La Bușteni te poți caza în case mobile în stil scandinav de 5 stele

Cu capul în nori și casa în copac! Dacă vrei să te relaxezi și să uiți de griji poți să alegi cazări safe, departe de alți turiști, cu priveliște spre munți.

Aproape de Brașov, la Râșnov, găsiți o căsuță în copac. Are și o mică terasă și 1.000 de metri pătrați de curte la dispoziție cu copaci, hamace, un iaz. Din căsuță ai priveliște spre munți și gazdele te întâmpină și cu un binoclu să pândești animalele sălbatice. Proprietarul este IT-ist de profesie, iniațial căsuța era folosită de familie cu o investiție de 10.000 de euro. Din vară a avut cereri din partea turiștilor, iar gradul de ocupare era de 100%. A început să construiască și a doua casă între copaci. 45 de euro este cazarea pe noapte.

Dragoș Obancea, proprietar căsuțe copac: „Acum numai turiști români, în special din București, dar foarte mulți din Cluj și în rest din toată țara. A început lumea să caute zone retrase, izolate, fug un pic de oraș și de aglomerație. Am dori să mai construim câteva căsuțe, un mic complex tot în zonă, să ne dezvoltăm în zona turismului mai diferit față de ce e acum.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Daca vrei în Bușteni să admiri Caraimanul și acolo există cazari în stil scandinav. Sunt căsuțe mobile cu geamuri uriașe, fiecare are câte o terasă de 15 metri pătrați. Sunt decorate cu lemn, perfect integrate în natură. Dar confortul este ca într-un hotel de 5 stele: aer condiționat, baie, saltea confortabilă și smart TV. Aici cazarea costă aproximativ 90 de euro pe noapte. Fiecare turist are intimitate și cel mai important este că are are parte de distanțare socială.

Cristian Brînză, proprietar complex căsuțe mobile: „Am făcut un studiu de piață și ne am dat seama că este cerere din ce în ce mai mare pentru astfel de cazări mai inedite. Booking a făcut anul trecut un research și spunea că 30% din aomenii care rezervă o vacanță se îndreaptă spre cazări mai inedite. Încearcă să stea cât de mult cu cei dragi și să nu mai aibă parte de aglomerații mari.”