• Dr. Jacqueline Nesi recomandă un set de reguli pentru o relație sănătoasă între părinte-copil.
  • A. Bângă: „Sunt foarte multe programe prin care activitatea copilului poate fi urmărită pe rețelele de socializare”.
  • A. Bângă: „Trebuie impuse limite clare în legătură cu vârsta la care pot avea copiii acces pe aceste rețele pentru că sunt destul de periculoase”.

Să fii părinte nu e ușor! Mai ales în perioada în care tehnologia evoluează de la o zi la alta. Există oportunități, dar și riscuri. Cum trebuie să gestionezi timpul petrecut online, să protejezi intimitatea și securitatea online? E important să menții o relație sănătoasă în familia ta!

Cum pot părinții să gestioneze echilibrul dintre timpul petrecut online și activitățile offline ale copiilor pentru o dezvoltare sănătoasă?

„Prin limite clare și ore stabilite. Trebuie să existe o regulă în cât timp poți petrece online și cât nu. Trebuie să ajutăm copilul să își găsească diferite activități și hobby-uri. Copilul poate fi înscris la diferite cursuri prin care să descopere ceea ce îi place. Sunt foarte multe programe prin care activitatea copilului poate fi urmărită pe rețelele de socializare, iar aici trebuie impuse limite clare în legătură cu vârsta la care pot avea copiii acces pe aceste rețele pentru că sunt destul de periculoase”, a declarat Anca Bângă, psiholog, pentru Aleph News.

Recomandări

VA CÂNTA CELINE DION LA JO?
CE VREA NETANYAHU DE LA SUA
WHATSAPP VINE CU NOI AVATARE
CHARLES INVESTEȘTE ÎN ELICOPTERE
TE CONFRUNȚI CU MAHMUREALĂ EMOȚIONALĂ?
CANICULA LOVEȘTE INDUSTRIA HORECA

Citește și