• Experții spun că riscul să iei COVID la bordul unui avion este foarte mic
  • În avioanele moderne, aerul e reîmprospătat la fiecare trei minute, iar filtrele rețin 99,99% din particule
  • Dacă toată lumea poartă mască, riscul să iei coronavirus într-un avion e de 1 la 4.300

Dacă n-ai mai zburat cu avion, de teama COVID, atunci să știi că riscurile nu sunt atât de mari cum probabil îți închipui.

Știu, te gândești că zeci sau sute de oameni, care stau unii lângă alții câteva ore, sunt o rețetă pentru dezastru. Dar exemplele oferite de CNN spun altceva. Cel mai bun e al unei curse aeriene din 31 martie, între Statele Unite și Taiwan. La bordul avionului erau 12 pasageri care aveau coronavirus, inclusiv simptomele specifice. Totuși, niciun alt pasager și nici membrii echipajului nu au fost infectați.

Singurul caz de transmitere multiplă la bordul unei aeronave, de până acum, e cel în care o persoană infectată a transmis COVD-19 altor 14 pasageri și unui membru al echipajului. Dar, de atunci, au fost implementate măsuri de siguranță – purtarea măștilor, dezinfecție, limitarea mișcărilor pasagerilor și verificarea temperaturii înainte de îmbarcare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Plus că în avioanele moderne, aerul e reîmprospătat la fiecare trei minute, iar filtrele rețin 99,99% din particule.

Un specialist american în statistică a făcut calculele – dacă toată lumea poartă mască, riscul să iei coronavirus într-un avion e de 1 la 4.300. Iar dacă scaunele din mijloc sunt vacante, atunci riscul devine 1 la 7.700.