Cele mai grele întrebări îți vin în minte dimineața. Cât durează dragostea: te-ai întrebat de multe ori. „Dragostea durează 3 ani” e titlul unei cărți. Dar te-ai întrebat cât durează în mod real dragostea?

Un studiu realizat de Şcoala pentru Cuplu din Cluj arată că o relaţie de iubire în România durează, în medie, 8 ani și 9 luni, în cazul femeilor şi 9 ani și 5 luni în cazul bărbaţilor şi se sfârşeşte de regulă, cu un divorţ.

Deşi simt că traversează o criză în relaţie, 86% dintre români nu apelează la terapie de cuplu, iar dintre cei 14% care au accesat serviciile unui psihoterapeut, au făcut-o abia după 2 sau 3 ani de conflicte.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Motivul pentru care se ajunge la divorţ? Nu avem cultura de educaţie a relaţiilor şi nu apelăm la terapie de cuplu atunci când avem probleme.

„De ce ne despărţim? Pentru că ne este foarte greu, pentru că suferim, pentru că avem destul de multe nevoi neîmplinite din istoria noastră de viaţă din relaţia cu părinţii noştri, relaţiianterioare, pe care încă nu le-am înţeles, nu le-am vindecat şi pe care le aducem şi le proiectăm în relaţia cu partenerul”, spune Dominica Petrovai, fondatoare „Școala pentru Cuplu”.

După ce a trecut printr-un divorţ, Ruxandra a început o nouă relaţie. A vrut însă să pornească cu dreptul, aşa că a cerut ajutor şi se bucură că a făcut-o.

„Atât eu cât şi partenerul meu am trecut printr-un divorţ, avem şi copii şi am vrut să luăm decizii şi să ne trăim viaţa mult mai conştient şi de asta am apelat la terapie. Provocarea cea mai mare a fost să ne adaptăm unei vieţi noi de familie”, a explicat Ruxandra.