• Moe Hunter, în vârstă de 38 de ani, i-a lăsat pe medici nedumeriți după ce și-a dezvoltat noi abilități artistice uimitoare de când s-a trezit din coma în care intrase.
  • S-a trezit după o operație pe creier fără memorie, dar în curând și-a lăsat prietenii și familia cu gura căscată când a început să manifeste un dar special pe care nu-l avea înainte.
  • Și-a folosit noile abilități pentru a se lansa într-o carieră de tâmplar independent.

Un tată a povestit cum s-a trezit din comă cu noi aptitudini artistice care i-au uimit pe medici și care l-au determinat să înceapă o nouă carieră de tâmplar și machetator. Moe Hunter, în vârstă de 38 de ani, a petrecut mai mult de o lună într-o comă în care inima i s-a oprit chiar, după ce a fost diagnosticat cu o formă rară de meningită bacteriană și tuberculoză în creier.

S-a trezit după o operație pe creier fără memorie, dar în curând și-a lăsat prietenii și familia cu gura căscată când a început să manifeste un dar special pe care nu-l avea înainte. Moe a descoperit brusc că avea un nou fler creativ și un talent inexplicabil pentru desen, pictură și construcție de machete – în ciuda faptului că la școală era „un dezastru” la arte.

Și-a folosit noile abilități pentru a se lansa într-o carieră de tâmplar independent și a început să construiască replici complexe de machete în mărime naturală din lumea televiziunii și a filmului. Moe, căsătorit și tată a unui copil, a vândut de atunci bucăți din operele sale de artă și și-a expus creațiile uimitoare la evenimentele Comic-Con din întreaga țară.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Moe a dezvăluit că oamenii obișnuiau să râdă de operele sale de artă când era mai tânăr, înainte de transformarea sa incredibilă într-un artist talentat. Casa sa din Hereford este acum împodobită cu picturi, ilustrații și machete – de la un R2-D2 în mărime naturală, Chappie și un AT-ST din Star Wars.

Moe a spus: „Înainte nu eram deloc creativ, de fapt, oamenii obișnuiau să râdă de desenele mele. Eram mai interesat de ieșirile în oraș, de fotbal și de jocurile pe calculator. Nici până în ziua de azi unora dintre membrii familiei mele nu le vine să creadă, sunt încă complet șocați. Este o nebunie, dar când am vorbit cu neurologul mi-a spus doar „bucură-te” și mi-a spus că sunt atât de multe lucruri despre creier pe care încă nu le pot descifra și că acesta este doar un fenomen.

Mă uit la toate lucrurile mele acum și sunt de genul nici într-un trilion de ani n-aș fi putut face asta. Nu am nicio idee despre cum s-a întâmplat. Doctorul meu a spus că sunt un miracol ambulant pentru că am reușit să mă recuperez atât de repede – dar când am început să arăt aceste noi talente artistice, au fost pur și simplu nedumeriți. Nimeni nu a dat cu adevărat o explicație medicală pentru aceasta. Știu doar că comele pot face lucruri nebunești la nivelul creierului uman. Au spus doar că există multe povești și teorii de-a lungul anilor și că oamenii s-au trezit din comă cu abilități și chiar vorbind alte limbi.

Îmi amintesc că primul lucru pe care l-am desenat după aceea a fost o schiță din Legenda lui Zelda, iar mama mea s-a întors spre mine și m-a întrebat „când ai învățat să desenezi?” A fost o nebunie, de atunci nu m-am mai oprit. Pur și simplu am descoperit că aveam această pasiune acolo, care nu a existat niciodată în mine înainte. Mă simt incredibil de norocos, dar și șocat, deoarece chiar nu știu de unde a apărut asta.”

Moe a fost lovit de o formă rară de meningită bacteriană și tuberculoză în creier, care l-a făcut să lupte pentru viață în 2004. A fost lăsat în comă în timp ce medicii au efectuat o intervenție chirurgicală vitală de salvare a vieții, instalând un șunt pentru a scurge lichidul din creierul său la Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham. Înainte de a fi diagnosticat, Moe nu era interesat de meșteșuguri și nici nu avea vreo abilitate creativă notabilă.