• Potrivit unui studiu, cele mai bune alimente pentru o viaţă mai lungă sunt leguminoasele, care includ fasole, mazăre şi linte; cereale integrale, care reprezintă întreaga sămânţă a unei plante; dar şi nucile, migdalele şi fisticul.
  • Pe lângă alimentele sănătoase, sportul, gestionarea stresului, somnul odihnitor şi persoanele iubite vă pot ajuta să aveţi o viaţă mai lungă.

Ce alimente sănătoase pot prelungi viața? Pe lângă alimentele sănătoase, sportul, gestionarea stresului, somnul odihnitor şi persoanele iubite vă pot ajuta să aveţi o viaţă mai lungă.

Dietele pe bază de plante câştigă cele mai mari onoruri nutriţionale. De fapt, dieta poate fi un semn vital la fel de mult ca şi tensiunea arterială, temperatura şi pulsul, a declarat Dr. David Katz, specialist în medicină preventivă şi de stil de viaţă şi nutriţie, care a publicat cercetări privind modul de utilizare a alimentelor ca medicină preventivă, potrivit CNN.

Sunteţi gata să deveniţi mai sănătoşi și să vă prelungiți viața? Iată cinci modalităţi recomandate de experţi pentru a vă schimba dieta în bine.

Recomandări

KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA
SE STRÂNG VÂNĂTORII... CA LA URS
TOATE DRUMURILE DUC LA PARIS
VA CÂNTA CELINE DION LA JO?
CE VREA NETANYAHU DE LA SUA

Urmăriţi-vă obiceiurile alimentare actuale

Mulţi dintre noi mâncăm fără să ne gândim, fără să înţelegem cu adevărat tot ceea ce punem în gură. De aceea, conştientizarea adevăratelor obiceiuri alimentare este primul pas, a declarat nutriţionistul dietetician înregistrat Kathleen Zelman. „Scrieţi tot ceea ce mâncaţi pe parcursul unei zile şi includeţi detalii precum ora, locaţia şi alţi factori care vă afectează obiceiurile alimentare”, a spus Zelman. „Apoi staţi pe spate, priviţi mai atent şi faceţi un plan despre cum puteţi face mai bine”. Nu încercaţi să fiţi perfecţi atunci când începeţi să vă schimbaţi dieta, a adăugat ea. „În schimb, căutaţi paşi mici pe care îi puteţi susţine. Apoi, continuaţi săptămâna viitoare”.

Viața planificată este cheia succesului

„Mâncăm ceea ce ne înconjoară”, a spus Dr. Tom Rifai, care predă un curs de formare continuă despre nutriţie şi sindromul metabolic la Harvard Medical School. El sugerează să vă schimbaţi mediul alimentar, inclusiv casa, locul de muncă şi maşina, planificând din timp. Împachetaţi prânzuri şi gustări sănătoase şi nu uitaţi să călătoriţi. „Opriţi-vă la o băcănie înainte de a ajunge la hotel, astfel încât să vă puteţi aproviziona camera aşa cum v-aţi aproviziona casa”, a spus el. Aprovizionarea cămării cu alimente de bază sănătoase la care puteţi apela într-o seară aglomerată este o altă modalitate de a stimula tranziţia de succes către un stil alimentar mai sănătos.

Eliminaţi zahărul de la micul dejun

Începeţi ziua cu un mic-dejun mai sănătos eliminând zahărul, sugerează Dina Aronson, dietetician principal la Diet ID, care se concentrează pe evaluarea dietetică şi schimbarea comportamentului de sănătate. „Există atât de multe beneficii pentru a renunţa la zahărul de la prima masă a zilei„, a spus ea. „Regândirea micului dejun este o abordare puternică a schimbării obiceiurilor, deoarece este o masă pe care majoritatea oamenilor o au în fiecare zi. Dacă lipsa zahărului devine o regulă, oamenii învaţă să îl iubească, iar asta devine un obicei”.

Optaţi pentru o masă fără carne

Cel mai simplu mod de a începe să mâncaţi mai multe plante este să înlocuiţi o masă pe bază de carne pe zi cu o alegere pe bază de plante sau cereale, spun experţii. Începeţi cu prânzul, adăugarea de linte, cereale integrale sau fasole la o salată fără carne ajută la creşterea lentă a acestor niveluri de zahăr din sânge, ceea ce oferă creierului energia de care are nevoie pentru a trece peste căderea de după-amiază. De asemenea, reduce mâncatul în exces seara, spun experţii, pentru a avea viața mai lungă și sănătoasă.

Mâncaţi ceea ce vă place

Ştim cu toţii că mâncatul fructelor şi al legumelor este bun pentru noi, dar de obicei nu sunt alimentele noastre preferate. Cu toate acestea, pentru ca acest nou obicei să se fixeze, trebuie să vă bucuraţi de mâncarea delicioasă şi sănătoasă, a spus Aronson, pentru a avea un echilibru și pentru a vă prelungi viața. „Cum poţi să te bucuri de mâncarea sănătoasă astfel încât să nu fie niciodată o pedeapsă şi întotdeauna o recompensă? Dă-ţi seama ce anume îţi place”, a spus Aronson. „Iubeşti grătarul? Prăjeşte nişte conopidă cu slănină pentru grătar. Delicioasă! Lucrează cu un expert sau gândeşte-te la modalităţi de a încorpora aromele alimentelor pe care le iubiţi în rutina zilnică până când devine un obicei să mâncaţi acele alimente”, a spus ea.

Faceţi sport şi renunţaţi la stres pentru a avea viața mai sănătoasă

Dar mâncarea singură nu va garanta că aveția viața mai lungă şi mai sănătoasă. Exerciţiile zilnice sunt esenţiale şi nu trebuie să fie la o sală de sport. Studiile arată că simpla mişcare cât mai des posibil în fiecare zi, cum ar fi plimbările în natură, poate îmbunătăţi sănătatea şi reduce stresul. Alţi factori care vă vor afecta longevitatea includ gestionarea stresului, obţinerea a aproximativ opt ore de somn de calitate şi existenţa unor relaţii apropiate şi pline de iubire.