• TikTok și Youtube sunt acum în topul preferințelor celor mici, atunci când iau tableta în mână
  • Aplicația TikTok are acum un nivel de popularitate dublu față de Instagram, în rândul copiilor

Copiii au petrecut mai mult timp pe internet în ultimul an, iar căutările lor obișnuite s-au schimbat. Nu mai sunt atât de interesați de jocurile pe calculator, ci mai degrabă de aplicații.

TikTok și Youtube sunt acum în topul preferințelor celor mici, atunci când iau tableta în mână, arată un nou studiu realizat în perioada 2020-2021.

Aplicația TikTok are acum un nivel de popularitate dublu față de Instagram, în rândul copiilor. Însă TikTok-ul este abia pe locul trei. Pe locul doi în preferințele copiilor pe internet este Whatsapp-ul. Acolo s-au mutat întâlnirile cu prietenii. Iar fruntaș în top este Youtube-ul. Youtube rămâne cel mai popular serviciu de streaming pentru copii la nivel mondial.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Ce caută copiii pe Youtube

Sunt foarte activi în ascultarea și vizionarea clipurilor muzicale – peste 17% asta fac. Totodată, mai bine de 4% urmăresc ceea ce apare în trending Youtube, foarte mulți urmăresc videclipuri cu tot felul de activitați DO IT YOUSELF, dar și ASMR este un trend ce ia amploare.

De asemenea, ascultă artiști de care noi nu prea am auzit, precum K-POP BTS, Blackpink, și alții ceva mai populari pentru toată lumea, cum ar fi Ariana Grande, Billie Eilish și Travis Scott.

Se conturează și o tendinţă către videoclipuri „creative”. Apar tot mai multe solicitări de variante de ritm sau tutoriale despre crearea de muzică în diferite programe.