• Cocktailurile sunt cele mai căutate băuturi pe parcursul verii
  • Ciprian Ștefan este barman mixolog și își prepară băuturile după rețetele proprii
  • Un cocktail cu alcool pornește de la 30 lei și ajunge la 35 de lei

A început vara, iar cocktail-urile sunt cea mai bună alegere pentru a întreține buna dispoziție.

Ginul tonic este o băutură cu o istorie de aproximativ 450 de ani, ce se reinventează an de an.

Ciprian Ștefan este barman și multiplu campion național în competițiile de preparat cocktailuri. În cele două locații pe care le administrează, cocktail-urile alcoolice și non-alcoolice sunt preparate după rețetele proprii.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

„Consumăm băuturi cât mai low abv, adică cât mai slabe în conținut de alcool pentru că acum localurile se închid mai devreme, lumea iese mult mai devreme în oraș, e încă soare afară și nu vrem să ne bată soarele în cap și să avem un conținut mare de alcool în corp. Bineînțeles pe lângă asta recomandăm întotdeauna și un pahar de apă lângă”, spune Ciprian Ştefan.

Prețurile unor astfel de cocktailuri artizanale, bazate pe ingrediente naturale pornesc de la 30 lei.

Nicoleta Stroe este antreprenor și locuiește în Constanța. Relaxarea alături de prietenii ei într-un loc în care poate bea bături preparate corect, este soluția orelor petrecute la birou.

„Depinde și de starea mea de spirit din ziua respectivă, în general merg pe cocktailuri pe bază de rom sau gin, dar cum am mai zis, depinde și de starea mea de spirit, încerc și lucruri pe care nu le-am mai încercat. Propunerea mea este un neoneaoș, i-am spus așa pentru că este neaoș de aici, dar e neo, este o variantă modernă a felului în care bem în România”, spune Nicoleta.