• Demisexualitatea este o orientare sexuală în care oamenii simt atracție sexuală doar față de alte persoane cu care au o legătură emoțională profundă.
  • Demisexualii simt atracție sexuală doar atunci când s-a stabilit o conexiune emoțională.
  • Persoanele demisexuale se simt atrase de un anumit grup de persoane.

Ai auzit de termenul demisexualitate? Vrei să știi ce este și dacă ai această orientare? Demisexualitatea este o orientare sexuală în care oamenii simt atracție sexuală doar față de alte persoane cu care au o legătură emoțională profundă. Cu alte cuvinte, demisexualii simt atracție sexuală doar atunci când s-a stabilit o conexiune emoțională.

Totuși, această conexiune emoțională nu trebuie să fie neapărat romantică. Pentru unii demisexuali poate fi o prietenie care implică o relație platonică. Este posibil să nu simtă nici măcar dragoste pentru acea persoană – romantică sau platonică.

Orientarea noastră sexuală descrie de cine ne simțim atrași. Persoanele demisexuale se simt atrase de un anumit grup de persoane. Acum poate te întrebi: Nu așteptăm cu toții să simțim o legătură emoțională cu cineva înainte de a face sex cu el?”. Da, mulți oameni aleg să facă sex doar cu cineva pentru care simt sentimente mai profunde.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Diferența față de persoanele demisexuale nu constă în a face sex, ci în a fi atras sexual de anumite persoane. Bărbații heterosexuali, de exemplu, sunt atrași de femei, dar asta nu înseamnă neapărat că sunt atrași de fiecare femeie pe care o întâlnesc. Persoanele demisexuale pot simți sau nu nevoia unei relații romantice sau a unui partener. Atunci când se află într-o relație, persoanele demisexuale pot alege sau NU să facă sex. Pentru unele persoane, sexul poate să nu fie o parte importantă a relației. Pentru alții, este foarte important.

Pentru unele persoane demisexuale, este posibil ca relația cu partenerul lor să nu fie suficient de profundă pentru a simți atracție sexuală față de acesta. Unii pot decide să aștepte până când se simt suficient de apropiați de partenerul lor. Persoane demisexuale pot face sex cu partenerul lor fără a se simți atrase sexual de acesta.

Ce înseamnă să fii demisexual în practică

Rareori simți atracție sexuală față de persoanele pe care le întâlnești pe stradă, străini sau cunoscuți.
Ai simțit atracție sexuală față de persoane apropiate (de exemplu, un prieten sau un partener romantic).
Legătura emoțională cu o persoană influențează dacă te simți atrasă sexual de ea.
Nu te simți incitant sau interesat la gândul de a face sex cu cineva pe care nu-l cunoști bine, chiar dacă este frumos și are o personalitate plăcută.