• „Ghosting” a devenit o realitate comună în lumea întâlnirilor online.
  • Fenomenul implică abandonarea bruscă și fără explicații lăsându-l pe celălalt în incertitudine.
  • Este o experiență adesea sfâșietoare.

Termenul „ghosting” a devenit o realitate comună în lumea întâlnirilor online, provocând confuzie și durere în inimile celor afectați. Fenomenul implică abandonarea bruscă și fără explicații lăsându-l pe celălalt în incertitudine. Este o experiență adesea sfâșietoare, care poate afecta profund stima de sine și bunăstarea emoțională a celor implicați. Se numește ghosting pentru că implică practic „dispariția” cuiva în aer ca și cum ar fi o fantomă.

Ghosting-ul este adesea evident, dar poate fi și un proces gradual. Cealaltă persoană ar putea începe prin „ghosting ușor”, în care minimizează progresiv contactul de-a lungul unei perioade de timp.

„Avem de-a face cu iresponsabilitate și cu frica de implicare, care se apropie de iresponsabilitate. În mod uzual, bărbații trecuți de 40 de ani, care își doresc aventuri vor vrea iluzia stabilității și a divorțului, ulterior vor ieși din relație fără să spună absolut nimic. În cazul în care relație nu se finalizează cu o sarcină, cu siguranță, atunci nu vor mai spune nimic. Dacă se finalizează cu o sarcină, va urma un proces de paternitate”, a explicat Radu Leca, psiholog, la Aleph News.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Citește și