• Femei din întreaga lume aleg să se căsătorească cu sine.
  • Sologamia a devenit un nou trend în ultima perioadă.
  • Unii oameni renunță la ideea de cuplu.

Trăim într-o lume în care se pierd anumite valori, iar iubirea și întâlnirile se desfășoară, din ce în ce mai mult, în mediul online.

Singurătatea îi împinge pe oameni, de multe ori, să recurgă la variante sau soluții care să-i facă să se simtă mai bine cu ei înșiși și să aibă curajul să se accepte. Așa și-a făcut loc în trend și un nou termen, sologamia.

Și nu puțini sunt cei care cred că fericirea depinde doar de ei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Este, într-adevăr, un beneficiu atunci când ești singur. Timpul liber petrecut cu tine, faptul că nu mai ai atât de multe responsabilități, nu te gândești la nimeni în afara de tine”, spune Andreea Mihaela.

Sologamia te face să te gândești la acceptarea singurătății și să ajungi să te bucuri de momentele pe care ți le contruiești singur. Însă, această situație poate fi dusă la extremă. Sologamia este actul prin care alegi să te căsătorești cu tine și îți pui propriile nevoi și sentimente pe primul loc.

Putem vorbi despre o traumă, cea care ne face să ne îndepărtăm de oameni, cea care ne face să nu mai avem încredere în oameni și să considerăm că singura persoană care ne poate face fericiți suntem doar noi înșine. Sau putem vorbi despre o tulburare de personalitate narcisică. Putem vorbi despre histrionism, persoana care vrea cu tot dinadinsul să iasă în evidență. Este persoana cu un mare conținut teatral”, afirmă psihoterapeutul Constantin Cornea.

Există și cazuri de persoane care s-au căsătorit cu ele însele. Prima căsătorie cu propria persoană a avut loc în anul 1993, însă a luat amploare în zilele noastre. Atunci americanca Linda Baker a hotărât să se căsătorească cu ea însăși, în fața a 75 de invitați. Din ce în ce mai multe femei singure au început să-și facă acest jurământ.

„Dacă vorbim despre o traumă, despre adâncirea unei traume, dacă vorbim despre depresie extrem de pronunțată, atunci poate fi cazul unei intervenții medicamentoase. Poate chiar a unei spitalizări. Dacă vorbim despre tulburările de personalitate, despre narcisim și histrionism, se pot remedia în prima instanță cu ședințe de consiliere, psihoterapie”, explică psihoterapeutul.