Ce impact au relațiile de prietenie asupra organismului? Adulții care au prieteni apropiați sunt mai sănătoși mintal și fizic

Dacă nu-ți place să ții dietă sau să faci sport, ține măcar de prieteni dacă vrei să fii sănătos la bătrânețe. Asta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Univ. din Michigan, în urma unui studiu făcut pe aproape 3.500 de adulți. 20% dintre persoanele care au probleme de sănătate sau mintale spun că nu au prieteni apropiați, scrie Study Finds.

Bărbații stau mai prost decât femeile la acest capitol, arată studiul. Iar cele mai trainice prietenii sunt între persoane din generații diferite, spun aproape 50% dintre oameni.

Un procent identic recunosc că au avut un prieten care i-a încurajat să facă alegeri mai sănătoase- să mănânce mai bine, să facă mai multă mișcare sau chiar să meargă la medic.

Diferența de gen în ceea ce privește menținerea prieteniei este notabilă: bărbații sunt mai predispuși decât femeile să declare că nu au prieteni apropiați. Vârsta joacă, de asemenea, un rol, cei cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani fiind mai predispuși să raporteze că nu au prieteni apropiați în comparație cu omologii lor mai în vârstă de 65 de ani și peste – o constatare oarecum contraintuitivă care pune la îndoială ipotezele conform cărora izolarea socială crește odată cu vârsta.

Exit mobile version