• În Moldova, pe lângă tradiționalele sarmale, mănânci și borșul scăzut.
  • Divin este un tip de coniac moldovenesc, produs din vinuri distilate, similar cu brandy-ul.
  • Muntenia merge mai pe clasic. Mesele sunt pline de sarmale, mici, piftie.

Azi e 1 Decembrie, iar pe mesele multor români se găsesc bucate tradiționale speciale. Dacă te-ai săturat de sarmale și mămăligă, te poți inspira din bucatele tradiționale ale fiecărei zone.

Ce se mănâncă în Moldova?

În Moldova, pe lângă tradiționalele sarmale, mănânci și borșul scăzut. Este o mâncare care are la bază două ingrediente principale: varza murată și costițe de porc. Are un gust acrișor și este o rețetă perfectă pentru iarnă. Trecem și la dulciuri specifice moldovenești. Baba Neagră e o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, iar Cușma lui Guguță este compusă din clătite, vișine proaspete, cremă dulce de smântână și ciocolată neagră.

Divin este un tip de coniac moldovenesc, produs din vinuri distilate, similar cu brandy-ul. Este o băutură fină, apreciată în mod special în cercuri selecte.

Recomandări

BOX OFFICE-UL DE WEEKEND
ROMÂNIA E ÎN TOP
ÎN CE INVESTEȘTE MUSK?
CUM SĂ SPUI NU?
E GATA RO DE EV-URI?
CARE-I TRENDUL?

Ce pun pe masă ardelenii?

Ciorbe de burtă de vită, legume și oțet, cu o aromă ușor acrișoară. Se servește adesea cu smântână și usturoi, fiind un preparat apreciat mai ales la mesele de sărbătoare. Paprikașul de pui include carne de pui gătită într-un sos bogat de paprika, smântână și ceapă, servit de obicei cu găluște de cartofi sau mămăligă. De băut este pălinca, o variantă mai puternică de țuică.

Muntenia merge mai pe clasic. Mesele sunt pline de sarmale, mici, piftie și ciorbe de tot felul. Una iubită de munteni este ciorba de fasole cu ciolan afumat. Ca și băutură, țuica este una dintre băuturile tradiționale cele mai populare din Muntenia.

Citește și