• Ovăzul contribuie la scăderea colesterolului datorită conținutului ridicat de beta-glucan.
  • Ovăzul conține vitamine și minerale esențiale, precum magneziu, fier și zinc.
  • Este o sursă excelentă de antioxidanți care protejează celulele de stresul oxidativ.

Tu ce mănânci la micul dejun? Ovăzul este una din variantele care îți dau un boost pentru un start bun în fiecare dimineața.

De ce să alegi ovăz pentru micul dejun

Ovăzul îți dă energie și nu te lasă să „ronțăi” între mese. Nu doar că îți oferă energie de lungă durată, dar te și ajută să scapi de tentațiile dulci. E ca un bodyguard pentru siluetă și sănătate, care te face să te simți ca un campion.

Ovăzul este bogat în beta-glucan, o fibră solubilă care s-a dovedit că reduce colesterolul rău cu până la 10% atunci când este consumat regulat. Studiile arată că un aport zilnic de aproximativ 3 grame de beta glucan, cam cât găsești în 70-100 de grame de ovăz poate contribui semnificativ la sănătatea inimii.


Ovăzul te ajută și să-ți reglezi glicemia. Fibră solubilă din ovăz încetinește absorbția glucozei, prevenind fluctuațiile bruște ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce îl face ideal pentru persoanele cu diabet de tip 2 sau pentru cei care vor să-și mențină energia stabilă. Este plin de antioxidanți unici care au proprietăți antiinflamatorii. Conține fier, magneziu, și zinc, minerale esențiale pentru energie, imunitate și sănătatea

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Cum poți să gătești ovăzul

Ovăzul este că e foarte versatil. Poate fi folosit atât în preparate sărate, dar și dulci. Poți să îl îndulcești cu miere sau cu fructe proaspete banane și fructe de pădure. Poți să-i îmbogățești textura adăugând nuci, semințe sau unt de arahide. Pentru un gust mai cremos, folosește lapte de vacă, de migdale, de cocos, în loc de apă. Pentru un plus de aromă adaugă condimente precum scorțișoară, vanilie sau cacao.

Dacă vrei să îl faci sărat, încearcă să-l combini cu ouă, brânză sau avocado. Poți să îl adaugi la blender și să îl folosești în shake-uri sau pe post de făină pentru clătite.

Citește și