• Un angajat din Tokio a fost dat afară pentru că a mințit în CV
  • Bărbatul a spus că nu are studii universitare, deși avea
  • Omul era angajat de 24 de ani

Nu e niciodată o idee bună să minți în CV, dar ispita este prea mare pentru unii. Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată că cineva a fost prins mințind privind studiile pe care le are.

Dacă, în general, te aștepți ca oamenii să mintă că au studii superioare deși nu au, acum îți voi spune cazul unui bărbat din Tokio care a fost dat afară după ce în urma unei anchete s-a descoperit că este absolventul unui program universitar de patru ani, deși la angajare, în 1996, a omis acest lucru.

Vei fi uimit când vei afla că angajatul a fost concediat nu pentru că a mințit că are studii pe care nu le avea în realitate, ci pentru că a ținut secret că este „prea școlit“ pentru postul la care a aplicat. De ce? O explicație ar fi faptul că pentru respectiva poziție, candidaților li se cere să fie cel mult absolvenți de liceu, scrie japantoday.com.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Bărbatul susține că, în momentul în care a aplicat pentru respectivul post, nu știa că nivelul său de învățământ superior va fi o problemă. Cu toate acestea, în urma unui incident din 2006, când s-a constatat că mai mulți angajați din orașul Kobe au dat informații false cu privire la educația lor, bărbatul s-a dat din nou drept „absolvent de liceu“ când i s-a cerut să-și confirme conținutul CV-ului. Recent, „minciuna“ nu a mai mers, iar acum a rămas fără loc de muncă.