• La nivel mondial, mai mult de un milion de persoane au murit de Covid-19
  • Printre victime, lista personalităților este în creștere

Muzică

Pe 24 martie, marele saxofonist Manu Dibango a murit la vârsta de 86 de ani. Poreclit „Papy Groove”, el va intra în istorie cu succesul său mondial „Soul Mokossa”.

Pe 4 aprilie a murit o altă legendă a jazzului. Ellis Marsalis, pianist, compozitor și educator de geniu, a murit la vârsta de 85 de ani în New Orleans.

Pe 30 martie, compozitorul Bill Withers a murit la vârsta de 81 de ani. A semnat multe piese antologice, precum legendarul Ain’t No Sunshine.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

Marți, 7 aprilie, John Prine, legenda folkului american, a murit la 73 de ani de complicații legate de Covid-19. Poreclit uneori „Mark Twain” al liricilor, citat de Bob Dylan ca unul dintre compozitorii săi preferați, în cariera sa de 50 de ani, si-a construit imaginea unui maestru al cuvintelor, specialist în balade melancolice.

Cinema

Actorul Mark Blum cunoscut pentru rolurile sale din „Crocodile Dundee” și „Desperately Seeking Susan” a murit la vârsta de 69 de ani. A jucat recent în serialul „You“ de pe Netflix.

Actorul britanic Andrew Jack a murit de boală la 79 de ani. Apăruse în mai multe filme din saga „Războiului Stelelor“.

Literatură

Silit în exil sub dictatura lui Augusto Pinochet, scriitorul chilian Luis Sepulveda a încetat din viață la vârsta de 70 de ani, la Oviedo, Spania. A fost autorul a douăzeci de romane, nuvele și cărți pentru copii, dintre care cel mai faimos este „Bătrânul care a citit romane de dragoste”, publicat în 1992.

Teatru

Terrence McNally a murit pe 24 martie în Florida, la vârsta de 81 de ani. A fost unul dintre primii scriitori de succes care a banalizat personajele gay din teatru.

Sport

La 31 martie, Pape Diouf s-a stins din viață la Dakar, la vârsta de 68 de ani. Fost președinte al Olympique de Marseille, a fost foarte popular printre pasionații de fotbal.

Modă

Sergio Rossi, celebrul fondator italian al brandului de pantofi, a murit pe 3 aprilie la vârsta de 85 de ani.

Stilistul japonez Kenzo Takada, fondatorul mărcii Kenzo, a murit duminică, 4 octombrie, la Spitalul american din Neuilly-sur-Seine ca urmare a Covid-19. Avea 81 de ani.