Baia, această cameră a tronului din casa ta, este o cameră cu o importanță deosebită. De ce? Pentru că este locul unde te relaxezi cu un duș sau o baie caldă după o zi lungă plină de mailuri și taskuri urgente. Pe lângă asta, este și locul în care îți începi ziua și în care petreci timp cu tine și gândurile tale. Și tocmai de aceea, este esențial să acorzi atenția cuvenită băii, mai ales dacă ai în plan o renovare.

Fie că vrei să schimbi doar oglinda sau toată fața băii tale, ai nevoie de timp. Pentru ce? Pentru o cercetare a pieței și pentru compunerea unui plan de bătaie cum s-ar spune. N-ai multe de inclus în el, mai întâi trebuie să iei măsurătorile, după să te decizi la mobilă și alte elemente și eventual să îți faci un buget înainte.

Așa că, dacă te-ai găsit pe internet dând scroll down pe diferite site-uri de specialitate, atunci îți recomandăm să rămâi și să citești acest articol. O să încercăm să îți dăm niște direcții cu privire la ce să faci în baia ta și câteva informații pe care să le folosești atunci când te apuci de treabă.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Ce design să alegi pentru baia ta?

Cum sala tronului are nevoie și de niște decorațiuni pentru a te simți fix ca un rege, atunci ar trebui să aprofundezi capitolul design. Cum tonul dă muzica, la fel face și designul care dictează atmosfera din baie.

Doar că pentru cea mai calmă și relaxantă atmosferă din baie, ai nevoie de obiecte care să se completeze reciproc. De exemplu, o oglindă de baie mare și dreptunghiulară se potrivește cu un mobilier modern și minimalist. Cât despre culoarea pereților, ea nu trebuie să fie țipătoare sau să te obosească atunci când intri în baie. De preferat este un crem sau alb, în orice caz, ceva deschis.

Dacă nu vrei o baie simplă și minimalistă, atunci probabil că preferi un stil mai clasic și mai elegant. Atunci, ai putea să optezi pentru o culoare ceva mai închisă a pereților, o oglindă de baie mai mică și din cristal, cu forme simple și rotunjite care o să fie probabil pe gustul tău.

Cum stă treaba cu mobilierul?

Dacă mai sus am vorbit despre designul băii tale, acum trebuie să vorbim și despre mobilier. Cum ți-am spus și mai sus, înainte de a-ți alege mobilierul, trebuie mai întâi să iei ruleta în mână și să măsori baia. De ce? Pentru că riști să te grăbești să iei mobila și să nu încapă în baie sau să ai un spațiu prea înghesuit. De exemplu, dacă nu dispui de mult spațiu în baie, atunci alege mobilă cu spații de depozitare ca să ai unde să-ți pui machiajele, parfumurile, prosoapele și ce mai vrei.


Ar trebui să acorzi atenție sporită și materialelor, dar și culorilor. De exemplu, ai nevoie de un mobilier dintr-un material rezistent, cum ar fi lemnul tratat special pentru a rezista sau MDF-ul. Însă, cel mai bine ar fi să iei magazinele la pas și să vezi diferitele opțiuni. După te decizi tu ce ți se potrivește mai bine.

De ce accesorii are nevoie baia ta?

Un aspect esențial pentru stilul dorit în baia ta este reprezentat de accesorii, care știm că ne plac tuturor, indiferent de întrebuințarea lor. O idee interesantă pentru baia ta ar fi să adaugi o tușă personală, o plantă artificială sau un coș de rufe haios.

O altă alternativă populară de decor este oglinda de baie. Pe piață o să găsești numeroase variante din care poți alege pentru a da băii tale un aspect cu totul nou. Oglinda pentru baie poate să schimbe întregul aspect al încăperii, aducând mai multă lumină și dând iluzia de mai mult spațiu. În funcție de stilul și nevoile tale, poți opta pentru o oglindă cu spațiu de depozitare încorporat dacă ai o baie mică sau una cu lumini led pentru mai multă lumină.