•  Ahmet, un cetăţean turc stabilit în România, susţine decizia preşedintelui Erdogan de a transforma Sfânta Sofia în moschee.
  • Alev Burmambet, reprezentantă a comunităţii musulmane din România, crede însă că decizia politică a preşedintelui turc va supăra milioane de creştini.
  • Mii de credincioşi musulmani au participat azi la rugăciunea de la Sfânta Sofia.
  • Recep Tayyip Erdogan era la rugăciunile inaugurale de la Sfânta Sofia cu alţi 500 de demnitari.

Ahmet este unul dintre cei aproape 30.000 de turci care locuiesc în ţara noastră. A venit acum 32 de ani, iar la Bucureşti face ce ştie mai bine: are un fast-food cu mâncare turcească.

Ahmet spune că respectă religia creştină, dar nu înţelege supărarea creştinilor că Sfânta Sofia a devenit din nou un loc de rugăciune pentru musulmani.

„Pentru noi musulmanii e foarte important un loc pentru rugăciune. E foarte important. Acesta a fost de pe timpul Sultanului Mehmet”, spune Cica Ahmet. 

De altă părere este Alev Burmambet, reprezentantă a comunităţii musulmane din România. Ea consideră că decizia preşedintelui turc este o mişcare politică care însă va dezamăgi milioane de creştini.

„Conversia Hagia Sofia în moschee este un subiect foarte discutat. Este o mişcare politică ce va dezamăgi milioane de creştini din întreaga lume”, a declarat aceasta. 

Mii de credincioşi musulmani s-au adunat azi din toată Turcia în jurul fostului muzeu Sfânta Sofia, transformat în lăcaş de rugăciune. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a participat la rugăciunile inaugurale însoţit de aproximativ 500 de demnitari.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN