Cea mai bătrână pisică din lume a intrat în Cartea Recordurilor. Flossie s-a născut în 1995 şi are aceeaşi vârstă ca noul ei stăpân

6669011 09.10.2021 A Neva Masquerade cat poses at a cats show in Moscow, Russia. Natalia Seliverstova / Sputnik Foto: Hepta
  • Guinness World Records şi organizaţia caritabilă Cats Protection au recunoscut-o pe Flossie, născută în 1995, ca fiind cea mai bătrână pisică în viaţă din lume.
  • Flossie, care are aceeaşi vârstă ca şi noul ei stăpân, a avut mai mulţi îngrijitori diferiţi de-a lungul lungii sale vieţi, iar acum locuieşte la marginea sud-estului Londrei.
  • După ce a fost îngrijită de doi muncitori de lângă un spital din Merseyside în 1995, Flossie a stat cu primul ei stăpân timp de 10 ani, până când aceştia au murit.

Guinness World Records şi organizaţia caritabilă Cats Protection au recunoscut-o pe Flossie, născută în 1995, ca fiind cea mai bătrână pisică în viaţă din lume.

Flossie a fost încredinţată voluntarilor din Kent la vârsta de 26 de ani, după ce stăpânul ei nu a mai putut să o întreţină. Dar soarta ei s-a schimbat după ce a primit un nou cămin cu Vicki Green, asistentă executivă şi îngrijitoare de pisici cu experienţă, care locuieşte în Orpington, în sud-estul Londrei.

În mod remarcabil, Vicki are aceeaşi vârstă cu noul ei animal de companie, care împlineşte 27 de ani peste câteva săptămâni. În ciuda faptului că este surdă şi are probleme de vedere, Flossie este descrisă de domnişoara Green ca fiind „afectuoasă, jucăuşă şi dulce”.

„Am ştiut de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu mi-am imaginat că îmi voi împărţi casa cu un deţinător al titlului Guinness World Records”, a declarat Green.

„Uneori îi lipseşte litiera sau are nevoie de ajutor pentru a se îngriji, dar eu o pot ajuta cu toate acestea. Suntem împreună în asta. Nu strâmbă niciodată din nas la şansa unei mese bune, mai puţin atunci când este ghemuită pe pătura ei galbenă preferată”.

După ce a fost îngrijită de doi muncitori de lângă un spital din Merseyside în 1995, Flossie a stat cu primul ei stăpân timp de 10 ani, până când aceştia au murit.

Luată în grijă de sora proprietarului, Flossie a mai stat acolo încă 14 ani, până când şi acel proprietar a murit, potrivit SkyNews. Flossie a stat cu fiul femeii timp de trei ani, până când situaţia acestuia l-a forţat să o dea la Tunbridge Wells, Crowborough şi la filiala districtuală a Cats Protection.

Naomi Rosling, coordonator la această filială, a declarat: „Am fost uimite când fişele veterinare au arătat că Flossie are aproape 27 de ani. Este cea mai bătrână pisică pe care am întâlnit-o vreodată, are cel puţin 120 de ani în ani umani. Dacă voi fi într-o formă atât de bună când voi fi de vârsta ei, cu cineva care face ce este mai bine pentru mine atunci când am cea mai mare nevoie, voi fi o doamnă foarte fericită”.

Potrivit Omni Calculator, 27 de ani umani sunt echivalentul a 124 de ani de pisică. Cu toate acestea, ea mai are încă un drum de parcurs pentru a bate recordul pentru cea mai bătrână pisică din toate timpurile. Creme Puff a trăit până la impresionanta vârstă de 38 de ani şi trei zile alături de stăpânul ei, Jake Perry, în Austin, Texas.