• Cea mai înaltă femeie din lume a zburat cu avionul pentru prima dată în viața ei.
  • Rumeysa Gelgi figurează în Cartea Recordurilor Guinness pentru înălțimea sa de 215,16 cm.
  • Tânăra de 25 de ani se deplasează de obicei cu ajutorul scaunului cu rotile, deoarece suferă de sindromul Weaver.

Cea mai înaltă femeie din lume a zburat cu avionul pentru prima dată în viața ei, după ce Turkish Airlines a mutat șase locuri la clasa economică pentru a-i face loc. Rumeysa Gelgi – care figurează în Cartea Recordurilor Guinness pentru înălțimea sa de 215,16 cm  – a efectuat un zbor de 13 ore cu compania națională turcă.

Tânăra de 25 de ani se deplasează de obicei cu ajutorul scaunului cu rotile, deoarece suferă de sindromul Weaver, o afecțiune genetică rară care provoacă o creștere rapidă.

Ea a luat zborul de la Istanbul, în Turcia, la San Francisco, în Statele Unite, datorită companiei aeriene care a transformat șase locuri din avion într-o targă pentru a o găzdui. Într-o postare pe o rețea de socializare, Gelgi le-a scris celor 19.500 de urmăritori ai săi despre călătorie.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Ea a spus: O călătorie fără cusur de la început până la sfârșit… aceasta a fost prima mea călătorie cu avionul, dar cu siguranță nu va fi ultima… mulțumesc din suflet fiecărei persoane care a făcut parte din călătoria mea.”

Gelgi, care lucrează în industria de software tehnologic, spune că se va afla în SUA timp de cel puțin șase luni pentru a-și continua cariera și pentru a colabora cu Guinness World Records. Ea a declarat că nu a mai fost niciodată atât de entuziasmată de viitor”.

Gelgi deține un record Guinness World Record din 2014, când a devenit cea mai înaltă adolescentă în viață, înainte de a fi recunoscută ca fiind cea mai înaltă femeie din lume în 2021. De asemenea, a doborât recordurile Guinness World Record pentru cel mai lung deget la o femeie în viață, cele mai mari mâini la o femeie în viață și cel mai lung spate la o femeie în viață.