Cea mai înaltă femeie din lume zboară pentru prima dată cu avionul, după ce compania aeriană a mutat șase scaune pentru a-i face loc

Cea mai înaltă femeie

Cea mai înaltă femeie

Cea mai înaltă femeie din lume a zburat cu avionul pentru prima dată în viața ei, după ce Turkish Airlines a mutat șase locuri la clasa economică pentru a-i face loc. Rumeysa Gelgi – care figurează în Cartea Recordurilor Guinness pentru înălțimea sa de 215,16 cm  – a efectuat un zbor de 13 ore cu compania națională turcă.

Tânăra de 25 de ani se deplasează de obicei cu ajutorul scaunului cu rotile, deoarece suferă de sindromul Weaver, o afecțiune genetică rară care provoacă o creștere rapidă.

Ea a luat zborul de la Istanbul, în Turcia, la San Francisco, în Statele Unite, datorită companiei aeriene care a transformat șase locuri din avion într-o targă pentru a o găzdui. Într-o postare pe o rețea de socializare, Gelgi le-a scris celor 19.500 de urmăritori ai săi despre călătorie.

Ea a spus: O călătorie fără cusur de la început până la sfârșit… aceasta a fost prima mea călătorie cu avionul, dar cu siguranță nu va fi ultima… mulțumesc din suflet fiecărei persoane care a făcut parte din călătoria mea.”

Gelgi, care lucrează în industria de software tehnologic, spune că se va afla în SUA timp de cel puțin șase luni pentru a-și continua cariera și pentru a colabora cu Guinness World Records. Ea a declarat că nu a mai fost niciodată atât de entuziasmată de viitor”.

Gelgi deține un record Guinness World Record din 2014, când a devenit cea mai înaltă adolescentă în viață, înainte de a fi recunoscută ca fiind cea mai înaltă femeie din lume în 2021. De asemenea, a doborât recordurile Guinness World Record pentru cel mai lung deget la o femeie în viață, cele mai mari mâini la o femeie în viață și cel mai lung spate la o femeie în viață.

Exit mobile version