• Problemele unui cuplu în dormitor sunt, de obicei, dificil de evaluat în mod corespunzător fără ajutor profesional extern – și uneori aceste cupluri nu sunt sincere.
  • Persoanele care se află în relații lipsite de intimitate ar putea presupune rapid că lipsa de dragoste ar putea fi o problemă de sine stătătoare.
  • Există câteva probleme recurente în cadrul cuplurilor care pot crea o prăpastie în dormitor, printre care se numără critica, plângerile constante, disprețul și sentimentul de superioritate față de partener.

Când vine vorba de ceva atât de personal precum viața noastră sexuală, poate fi ușor să înțelegem sau să interpretăm greșit problemele pe care le avem. Problemele unui cuplu în dormitor sunt, de obicei, dificil de evaluat în mod corespunzător fără ajutor profesional extern – și uneori aceste cupluri nu sunt sincere. În timp ce fiecare relație este diferită, experții spun că oamenii tind să aibă o concepție greșită comună despre intimitate care merită corectată.

Cuplurile probabil că nu-și dau seama că mint atunci când spun asta

Dintre toate elementele care contribuie la sănătatea unei relații, intimității i se acordă adesea o importanță suplimentară. Dar, deși autoevaluarea este importantă pentru orice cuplu, un număr surprinzător dintre ei s-ar putea să se concentreze pe lucrurile greșite atunci când vine vorba de viața lor sexuală. Într-un mesaj viral postat pe TikTok în luna august, care are peste 295.000 de aprecieri, Andrea Lystrup, consilier matrimonial licențiat, explică faptul că a lucrat cu sute de cupluri în jurul intimității”. Cu toate acestea, ea spune că aproape toate acestea spun, fără să vrea, un mare neadevăr.

Este ceva ce se aude atât de des. Ei vin, se așează și spun: Relația noastră este perfectă, dar ne luptăm cu sexul”. Sunt aici pentru a vă spune că asta nu este niciodată adevărat”, spune ea.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Lipsa de intimitate ar putea însemna o altă problemă serioasă în relația ta

Persoanele care se află în relații lipsite de intimitate ar putea presupune rapid că lipsa de dragoste ar putea fi o problemă de sine stătătoare. Dar Lystrup spune că este mai probabil să fie un simptom al unei alte probleme.

Mulți oameni cred că relația lor nu are niciun defect pentru că au conflicte scăzute, se bucură de timpul petrecut împreună, sunt prieteni buni”, explică Lystrup. Și astfel ei cred că sexul este singurul lucru cu care se luptă. În realitate, aproape întotdeauna există modele adânc înrădăcinate pe care le-au co-creat împreună și care conduc la probleme cu intimitatea, dar ei nu sunt conștienți de asta – însă corpul lor este.”

Și de aceea, de multe ori, primul simptom este sexul, pentru că sexul se bazează într-adevăr pe înțelepciunea corpului tău, adică atunci când corpul tău știe că ceva nu este în regulă înainte ca creierul tău să o facă, și de aceea sexul este adesea primul indicator al problemelor maritale”, adaugă ea.

Experții spun că câteva obiceiuri ar putea duce la o lipsă de intimitate fizică

Fie că este vorba de programul încărcat adus de un nou loc de muncă sau de stresul unei familii în creștere, o mulțime de elemente exterioare își pot pune amprenta asupra unei relații. Dar când vine vorba de intimitate, experții spun că este adesea necesar să localizăm și să ne concentrăm asupra stresului intern care poate nu este imediat evident.

Este esențial ca oamenii să își exprime emoțiile cu privire la ceea ce gândesc și simt în ceea ce privește intimitatea sexuală”, spune Lee Phillips, LCSW, psihoterapeut și terapeut certificat în domeniul sexului și al cuplurilor, pentru Best Life. Pentru ca o relație să prospere și să funcționeze, trebuie să existe încredere, onestitate, comunicare și respect. Atunci când acestea lipsesc, relația se termină de obicei. „

Există câteva probleme recurente în cadrul cuplurilor care pot crea o prăpastie în dormitor, printre care se numără critica, plângerile constante, disprețul și sentimentul de superioritate față de partener, potrivit lui Phillips. De asemenea, se poate rezuma la defensivă și la probleme cu responsabilitatea sau la obstrucționarea, care este atunci când unul sau ambii parteneri se închid în sine sau în celălalt. Toate acestea sunt opusul încrederii, onestității, comunicării și respectului”, spune Phillips.

Există modalități de a sparge modelul și de a ajuta la readucerea scânteii

În timp ce o viață sexuală inexistentă poate părea o problemă imposibil de rezolvat, există modalități de a aborda această problemă și de a reduce decalajul din dormitor – inclusiv obținerea de ajutor profesional.

Atunci când există un model constant de critică, dispreț, defensivă și obstrucție, este important pentru cuplu să consulte un terapeut sexual, unde pot avea un loc sigur pentru a vorbi despre problemele lor de intimitate sexuală”, sugerează Phillips. Ei pot învăța abilitățile de a se simți văzuți și auziți unul de celălalt”.

Chiar și în afara limitelor biroului unui consilier, puteți face mici schimbări care ar putea ajuta la ruperea oricăror tipare dăunătoare care sunt în vigoare. De exemplu, dacă vă faceți timp să ieșiți la plimbare, puteți avea timpul necesar pentru a discuta orice problemă. Iar încercarea unei noi abordări a întâlnirii de seară poate, de asemenea, să deschidă canale pentru intimitate – chiar dacă nu este extravagantă.

Dacă simțiți că sunteți pe pilot automat, puteți programa întâlniri de control regulate de 30 de minute, cel puțin o dată pe săptămână, în care puteți discuta liber despre emoții și preocupări. Dar Phillips sugerează, de asemenea, să vă găsiți timp pentru a vă exprima sentimentele pe moment.

Încercați să observați lucrurile mici pe care partenerul dvs. le face și pe care le apreciați sau le admirați”, sugerează Phillips. Acest lucru îl va face pe partenerul dvs. să se simtă apreciat și vă va reaminti adesea de trăsăturile pozitive ale partenerului dvs. – o practică bună de insuflat, deoarece creierul nostru are în mod natural o prejudecată de negativitate.”

Și, în cele din urmă, chiar și manifestările fizice de afecțiune pot fi o modalitate eficientă de a ajunge la partenerul tău. Atingerea afectuoasă stimulează nivelul de oxitocină din creier și, în cele din urmă, scade stresul și anxietatea”, spune Phillips. Chiar dacă sunteți ocupați cu munca sau cu copiii, este vital să păstrați intimitatea fizică ca parte a rutinei. Intimitatea fizică nu înseamnă sex, dar dacă faceți sex, grozav! Poate fi și îmbrățișarea sau sărutul – dar rețineți că este important să discutați cu partenerul dvs. despre tipul de atingere afectuoasă pe care îl dorește pentru a evita tensiunile.”