• 2.000 de persoane au participat luni la o petrecere organizată la Praga, care sărbătorea încheierea epidemiei în Cehia.
  • Petrecăreţii au cântat şi au socializat la picnicul organizat pe podul Carol din Praga.
  • Erisilda a participat şi ea la petrecere şi spune că cehii nu se tem de al doilea val de COVID-19.

În timp ce întreagă lume este îngrijorată de creşterea accelerată a cazurilor de coronavirus, cehii se bucură că au scăpat de COVID-19.

Ieri, 2.000 de persoane s-au distrat la o petrecere organizată pe un pod din centrul oraşului. Erisilda este stabilită de 4 ani la Praga şi a mers împreună cu prietenii ei să spună „adio” coronavirusului.

Evenimentul a fost gratuit, însă Erisilda a trebuit să facă rezervare pentru a se asigura că prinde un loc liber la mesele întinse pe 500 de metri.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În imaginile devenite virale pe internet se vede că nimeni nu respectă distanţarea socială. Cehii spun că au încredere în felul în care autorităţile ţin sub control epidemia.

Cehia a avut 12.000 de cazuri de coronavirus şi doar 350 de decese. Autorităţile de la Praga au luat primele măsuri de relaxare în luna mai.

„Am simţit că toată lumea aştepta să se vadă cu restul oamenilor, să trăiască aceste momente împreună. După 3 luni, oamenii împărţeau mâncarea, băuturile între ei.

Toată lumea a trebuit să îşi aducă propria mâncare, aşa că unii au adus lasagna, eu am pregătit nişte paste, au fost unii care au adus mâncare tradiţională cehă, unii au comandat pizza, a fost că un picnic.

Oamenii sunt foarte disciplinaţi aici, respectă regulile, toată lumea chiar a stat acasă, toată lumea a cooperat şi s-a simţit în siguranţă”, a declarat Erisilda.