• Elevii din toată ţara învaţă de astăzi exclusiv online
  • Cei mici au nevoie de jocuri pentru a suplini lipsa interacţiunii sociale
  • Psiholog: Părinţii devin parteneri de joacă şi îşi descoperă spiritul ludic

Pentru micuțul tău, școala online nu e ușoară. Îi lipsesc prietenii și jocurile. Ilioara Arabune vine cu o soluție. A făcut o broșură cu 50 de jocuri adaptate la viața în pandemie și vine cu sfaturi pentru părinți și profesori, despre felul în care ar trebui să arate jocurile.

Ilioara Arabune, animator socio-educativ: „Jocurile pe care eu le propun sunt din acestea educative, energizante şi de mişcare şi sunt potrivite pentru momentele de pauză. Să-i facă pe cei mici să se mişte cât mai mult, să se ridice de pe scaun“.

Psihologul Dana Guţu spune că, pe lângă jocurile educative, copilul tău are nevoie şi de jocuri în familie. Îţi recomandă să stabileşti o oră, seara, la care toată familia să se adune și să se joace – de la v-aţi ascunselea, până la „Nu te supăra frate”.

Dana Guţu, psiholog: „Sunt jocuri care să le dezvolte în continuare copiiilor spiritul de echipă, să meargă în continuare pe interacţiune socială şi care să le dezvolte şi stimă de sine şi creativitate. Părinţii să devină parteneri de joacă, să-şi redescopere spiritul ludic, să se joace cu ei. Asta îi lipseşte copilului în momentul de faţă, îi lipseşte interacţiunea socială, iar noi prin joc trebuie să suplinim acest lucru.“

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA