• Un băiat cunoscut cândva ca fiind cel mai gras băiat din lume și-a transformat viața și corpul, iar acum este de nerecunoscut.
  • Acesta a pierdut jumătate din greutatea corporală cu ajutorul unei diete stricte și a unui program riguros de exerciții fizice conceput de un antrenor celebru.
  • Tânărul, din Indonezia, cântărea 190 kg la vârsta de nouă ani, și trebuia să fie spălat într-o piscină din fața casei sale din cauza dimensiunilor sale.

Un băiat cunoscut cândva ca fiind cel mai gras băiat din lume și-a transformat viața și corpul, iar acum este de nerecunoscut. Arya Permana, în vârstă de 16 ani, spune că acum i se spune că este chipeș” după ce a pierdut jumătate din greutatea corporală cu ajutorul unei diete stricte și a unui program riguros de exerciții fizice conceput de un antrenor celebru.

Tânărul, din Indonezia, cântărea 190 kg la vârsta de nouă ani, și trebuia să fie spălat într-o piscină din fața casei sale din cauza dimensiunilor sale. Un medic a împărtășit fotografii ale adolescentului înainte și după transformarea sa, arătându-l întins pe un pat de spital în timp ce primea tratament la Spitalul Hasan Sadikin din Bandung, Java de Vest.

O altă fotografie îl arată pe Arya în copilărie pregătindu-se să fie spălat de mama sa după ce a devenit prea mare pentru a încăpea în duș – în timp ce ultimele două fotografii îl arată pe adolescent după transformarea sa. Dedi a dat o descriere fotografiei: Pe 12 iulie 2016, l-am vizitat o dată pe Arya Permana, care primește tratament medical la Spitalul Hasan Sadikin din Bandung. Arya cântărea la acea vreme 420 de kilograme. Acum, când am citit prin presă, se pare că organismul lui Arya a revenit la normal, ca și copiii în general. Puștiul arată bine cu ochelari și se pare că este și el frumos. Păstrează-te sănătos, fiule, te așteaptă un viitor strălucit. Duminică fericită tuturor, oriunde v-ați afla.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Transformarea adolescentului a fost posibilă datorită antrenorului celebru Ade Rai, care se mândrește cu peste 600.000 de urmăritori pe Instagram. Ade a început să lucreze pentru prima dată cu Arya în 2016 și l-a ajutat să îl pună în formă.

El a declarat la vremea respectivă pentru Jakarta Post: Eu doar îl susțin. Îi place sportul. Când era încă foarte gras, îi plăcea fotbalul. Genul de sprijin pe care i-l pot oferi este să le împărtășesc părinților săi despre importanța de a ține o dietă bună și despre motivația lor de a-l susține pe Arya. El este acum un simbol al speranței. Oamenii spun acum: Chiar și Arya a putut să slăbească, așa că de ce nu pot și eu?”.”

Transformarea lui Arya a fost ajutată de chirurgia bariatrică, care i-a micșorat stomacul și l-a ajutat pe băiat să-și limiteze pofta de mâncare. Tatăl adolescentului, Ade Somantri, a declarat că mulțumește dietei, exercițiilor fizice și operației pentru noul aspect al fiului său. El a spus: „Arya a reușit să piardă în greutate prin operație bariatrică, dietă și exerciții fizice regulate. Pentru mine, toate sunt bune și se susțin reciproc”.