• La cel mai mare muzeu în aer liber nu mergi doar să vizitezi. Ești așteptat cu mâncare tradițională și muzică.
  • Minodora, vânzător, a adus cu ea dulceață la care nu te-ai fi gândit: din ardei iute, dulceață cu lavandă sau anason, dar și muștar de pere sau lichior de ouă.
  • Dacă Noaptea Muzeelor nu o petreci în țară, poți merge la Muzeul Louvre, cel mai vizitat muzeu din Europa.

La cel mai mare muzeu în aer liber nu mergi doar să vizitezi. Ești așteptat cu mâncare tradițională și muzică. Poți merge la plimbare cu barca pe lac sau doar să asculți sunetul pașilor prin iarbă. Casele bunicilor tăi și-au găsit loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Este, bunăoară, primul din Europa ca și mărime, cu cele 96 de hectare de care dispune. Și al doilea, totodată, din lume ca mărime în acest sens. Vorbim despre 11 kilometri de alei și peste toată această suprafață. Este expus un conglomerat etnografic cu momente și monumente din toate provinciile istorice românești.

Când ajungi în cel mai mare muzeu în aer liber din Europa și al doilea ca mărime din lume te impresionează în primul rând liniștea, oaza de verdeață și oamenii locului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Și dacă vrei să iei o parte de Sibiu cu tine, poți merge la Târgul de Țară. Acolo o vei întâlni pe Minodora. Ea pune în borcane dulceață la care nu te-ai fi gândit: din ardei iute, dulceață cu lavandă sau anason, dar și muștar cu pere sau lichior de ouă.

Minodora a precizat că fructele folosite pentru dulceță sunt naturale: ,,Fructele sunt de pe Valea Hârtibaciului, care este o zonă unde fructe și legume sunt din abundență. În mare majoritate, fructele sunt alese în așa fel încât să fie vorba despre arbuști care sunt sporadici și care nu sunt plantate. Nefiind plantate ele nu sunt tratate sub nicio formă” .

Dacă Noaptea Muzeelor nu o petreci în țară, poți merge la Muzeul Louvre, cel mai vizitat muzeu din Europa. Anual, circa 7,4 milioane de turiști îi trec pragul. Colecțiile de acolo includ picturile și desenele vechi și moderne, sculpturile, amprentele și multe altele. Vechile antichități egiptene, romane, grecești și apropiate de Est se găsesc, de asemenea, la acest muzeu. Lucrări ale unora dintre cei mai legendari artiști și pictori ai lumii, precum Michelangelo, Raphael, Leonardo da Vinci, sunt expuse și la Luvru.

Poți alege, de asemenea, și British Museum, Galeria Națională din Londra sau Muzeul Vaticanului.