• Un pui de cimpanzeu occidental s-a născut la Grădina Zoologică din Chester pe 9 decembrie.
  • Cimpanzeii occidentali sunt în pericol critic, cu doar 50.000 rămași.
  • Ecologiștii speră că nașterea va da o nouă speranță speciei. 

Conservatorii au sărbătorit sosirea celui mai rar cimpanzeu din lume”, care s-a născut într-o grădină zoologică din Marea Britanie și care va fi botezat după un star rock. Grădina zoologică din Chester a declarat că este incredibil de mândră” să primească acest animal rar, deoarece oferă un impuls vital” unei specii aflate în pericol critic de dispariție.

Născut de mama ZeeZee, se pare că bebelușul de sex masculin se simte bine și s-a împrietenit cu mama sa. Acum se acomodează în incinta celor 22 de cimpanzei. Andrew Lenihan, managerul echipei de la Grădina Zoologică Chester, a declarat: Suntem incredibil de mândri să vedem un nou pui prețios în trupa de cimpanzei. Mama ZeeZee și noul ei sosit s-au împrietenit instantaneu și face o treabă grozavă legănându-l îndeaproape și îngrijindu-l.”

Noii cimpanzei se împrietenesc între ei în casa lor din Chester, deoarece o naștere creează întotdeauna multă emoție în grup”, a declarat Lenihan, adăugând că creșterea unui pui devine în curând o adevărată afacere de familie extinsă”.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

El a spus: Veți vedea adesea cum noul pui este împărțit între alte femele care vor să dea o mână de ajutor și să îi ofere lui ZeeZee o odihnă binemeritată, iar asta este exact ceea ce face fiica ei, Stevie, cu noul ei frate. Se pare că s-a atașat foarte mult de el, ceea ce este minunat de văzut. A fost o tradiție a noastră, de zeci de ani, să numim puii de cimpanzeu după vedete rock și pop celebre, în încercarea de a contribui la atragerea urgentă a atenției asupra acestei specii carismatice.”

În curând, puiul de cimpanzeu va purta numele unei personalități rock, călcând pe urmele lui Dylan (Bob), Alice (Cooper) și Annie (Lennox). Nașterea are loc într-un moment critic pentru această specie și doar aproximativ 18.000 de cimpanzei occidentali au mai rămas în Africa lor natală. Aceștia au fost declarați ca fiind în pericol critic de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Potrivit WWF, cimpanzeii se confruntă cu distrugerea habitatului lor și cu braconajul pentru carne de animale sălbatice. Mike Jordan, director pentru animale și plante la Cheser, a declarat: Numai în ultimii 25 de ani, lumea a pierdut 80% din populația de cimpanzei occidentali, așa că sosirea unui pui sănătos aici, la Chester, ne oferă o speranță reală că putem contribui la schimbarea situației acestei specii.”

Ele pot fi găsite în mod obișnuit în zone din Senegal, Uganda, Nigeria, Gabon și Ghana, dar nu mai există în țări precum Togo, Burkina Faso și Benin, scrie Daily Mail.

Ne aflăm în mijlocul unei crize globale de extincție”, a adăugat Jordan. ONU a estimat că un milion de specii ar putea dispărea în timpul vieții noastre. Echipele noastre au lucrat pe teren în Uganda, Nigeria și Gabon pentru a ajuta la protejarea populațiilor de cimpanzei sălbatici și a locuințelor lor din păduri.”

Se speră că activitatea din grădina zoologică și un program de reproducere vor contribui la protejarea speciei. Această muncă, împreună cu programul de reproducere a speciilor pe cale de dispariție din grădinile zoologice de conservare, va contribui la îndeplinirea unui rol cheie în protejarea acestei specii de la a fi pierdută pentru totdeauna.”