• Raportul Fericirii Mondiale a apărut și, din nou, țările nordice sunt în top. Finlanda este pe primul loc pentru șapte ani consecutiv.
  • Afganistanul rămâne țara cu cel mai jos rang din lume pentru fericire. Libanul, Lesotho, Sierra Leone și Congo s-au clasat, de asemenea, pe ultimele locuri.
  • Raportul analizează șase variabile cheie pentru a explica evaluările vieții: PIB pe cap de locuitor, sprijin social, speranță de viață, libertate, generozitate și percepția corupției.

Raportul Fericirii Mondiale a apărut și, din nou, țările nordice sunt în top. Finlanda este pe primul loc pentru șapte ani consecutiv.

Raportul din acest an este primul care include clasamente separate pe grupe de vârstă și aduce noi date despre cât de puțin mulțumim sunt tineri din anumite părți ale lumii de viața, scrie CNN.

Fericirea a scăzut atât de mult în rândul tinerilor din America de Nord, încât aceștia sunt acum mai nefericiți decât bătrânii. Aceste scoruri scăzute au scos Statele Unite din top 20 pentru prima dată din 2012.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Finlanda este din nou cea mai fericită țară din lume

Asta arată raportul anual care marchează Ziua Internațională a Fericirii Națiunilor Unite pe 20 martie.

Raportul se bazează pe datele sondajului global de la oameni din peste 140 de țări. Țările sunt clasate în funcție de fericire pe baza evaluărilor medii ale vieții pe parcursul celor trei ani precedenți, în acest caz 2021 până în 2023 Raportul este un parteneriat dintre Gallup, Centrul de Cercetare pentru Wellbeing Oxford, Rețeaua de soluții pentru dezvoltare durabilă a ONU și un comitet editorial.

Raportul analizează șase variabile cheie pentru a explica evaluările vieții: PIB pe cap de locuitor, sprijin social, speranță de viață, libertate, generozitate și percepția corupției.

Vecinii nordici ai Finlandei au obținut, de asemenea, scoruri foarte mari, Danemarca (nr. 2), Islanda (nr. 3) și Suedia (nr. 4) în primele cinci, iar Norvegia (nr. 7) clasându-se în top 10.

Statele Unite (nr. 23) și Germania (nr. 24) au coborât din primele 20 din cauza creșterii fericirii în rândul altor țări – în special Cehia (nr. 18), Lituania (nr. 19) și Slovenia ( nr. 21). Regatul Unit era pe locul 20.

România a ajuns în acest an pe locul 32, în timp ce anul trecut era pe locul 24.

Afganistanul rămâne țara cu cel mai jos rang din lume pentru fericire. Libanul, Lesotho, Sierra Leone și Congo s-au clasat, de asemenea, pe ultimele locuri.

Cele mai fericite 20 de țări din lume în 2024

1. Finlanda

2. Danemarca

3. Islanda

4. Suedia

5. Israel

6. Olanda

7. Norvegia

8. Luxemburg

9. Elveția

10. Australia

11. Noua Zeelandă

12. Costa Rica

13. Kuweit

14. Austria

15. Canada

16. Belgia

17. Irlanda

18. Cehia

19. Lituania

20. Regatul Unit

Citește și