• Doi fraţi au mers, în 9 zile, peste 130 de km prin cei mai înalţi munţi din România
  • Vlad şi Mihai sunt IT-işti de meserie, dar au reuşit un record montan
  • Tinerii au cucerit 13 vârfuri montane de peste 2500 de metri

Nu trebuie să fii alpinist profesionist ca să urci pe cele mai înalte vârfuri din România. Dacă ai curaj şi spirit de aventură poţi să stabileşti chiar şi un record. Asta au făcut Vlad şi Mihai, doi fraţi din Cluj în vârstă de 25, respectiv 26 de ani, care în doar nouă zile au cucerit 13, din cele 14 vârfuri montane care au peste 2500 de metri.

Tinerii au mers 130 de km prin Făgăraş, Retezat, Parâng şi Bucegi. Un singur vârf a rămas necucerit, Negoiu, pe care au fost nevoiţi să-l abandoneze din cauza vremii.

Uite ce mărturisește Mihai Bolboacă: „Ideea în sine era să facem în măsura în care se poate, în zile consecutive,  vârfurile de la Est la Vest. Vârful Negoiu aparent era foarte periculos de escaladat. Ni s-a spus destul de clar că nu avem ce să căutăm acolo, că e mult prea periculos“.  

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Au fost şi momente grele, după prima zi în care am făcut Munţii Bucegi în care am urcat şi am coborât, moralul era destul de sus, iar a doua zi a venit ca şi o palmă. Am dat de zăpadă afundată, de ceaţă, efectiv nu puteam înainta, am luat decizia să ne întoarcem.  A fost punctul de cotitură“, mai povestește el.