• Câteva străduţe din Centrul Vechi au reînviat noaptea după ce s-a dat permisiunea de a redeschide terasele.
  • La terasă te duci cu rezervare, te mişti doar pe traseele indicate şi porţi mască dacă te ridici de la masă.
  • Patronii au redus numărul de mese, aşa că terasele funcţionează la o capacitate de doar 50 la sută.

Chiar dacă nu toţi patronii de terase au avut curajul să deschidă în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, câteva străduţe din Centrul Vechi au prins viaţă. Administratorii şi angajaţii teraselor au pus în practică noile reguli atât de distanţare fizică, cât şi de igienă a localurilor. Terasele s-au transformat în labirinturi şi te poţi mişca doar cu mască şi pe traseele indicate, fără a contacta alte persoane. La miezul nopţii, în doar câteva minute, terasele din Centrul Vechi au fost invadate de clienţi dornici de socializare şi petrecere. Unii au trebuit să aştepte la coadă pentru că păstrarea unei distanţe de 2 metri între mese a redus cu peste 50% capacitatea teraselor.

„În tabelul electronic… toţi clienţii care vin noi îi notăm acolo şi putem să-i anunţăm pe toţi că aici au fost în ziua respectivă sau dacă aici a fost un bolnav de Covid“, spune Mircea Adrian, mangagerul unui club din Centrul Vechi. Uite care sunt reacțiile primilor petrecăreți: „Depinde acum cât o să ne ţină buzunarul, dar eu zic că o să ne ţină şi picioarele“.

Bucureştenii s-au bucurat că în sfârşit pot reveni la o viaţă apropiată de normal: „Ne distrăm foarte bine. Abia aşteptam să se deschidă cluburile astea că ne-am plictisit foarte tare în casă şi invităm pe toată lumea în Centrul Vechi, unde s-au mai deschis cluburile să ne distrăm ca înainte. Sperăm să treacă virusul acesta“. Alţii s-au simţit dezorientaţi după două luni de izolare, deşi cunoşteau foarte bine locurile: „Acesta e locul meu favorit, preferat, dar şi masa în acest club. Dar mă simt pierdut, nu ştiu cum să mă comport. M-am dezobişnuit trei luni de zile, când eu lunea, miercurea, sâmbăta eram aici“.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Dincolo de petreceri, oamenii îşi doreau foarte mult să se revadă cu prietenii: „Nu petrecem, doar ne prefacem. Noi încă suntem în pandemie, încă respectăm regulile. Noi chiar ne prefacem acum. Da, ne-a fost dor foarte mult, sincer. Cel mai mult mi-a fost dor de oameni, de aglomeraţie, de libertate“.