• Certificate medicale false, care atestă că un test negativ la Covid-19 a fost efectuat, sunt vândute la intrarea în Grecia
  • Presa locală relatează că astfel de documente false pot fi procurate pentru sume cuprinse între 30 și 40 de euro
  • Pentru a intra în Grecia, începând din această noapte, turiștii trebuie să prezinte un document care certifică testarea negativă la Covid-19

Grecia a impus o măsură prin care cere tututor turiștilor ce intră în țară să facă dovada efectuării unui test negativ la Covid-19. Cu doar câteva ore înainte de punerea în vigoare a acestei reguli, speculanții au găsit metode prin care să înșele autoritățile, relatează postul local Mega TV.

Autoritățile au intensificat controalele la vama Kulata-Promachoans și au descoperit o întreagă rețea care distribuie certificate false pentru turiștii care vor să treacă granița, cu scopul de a evita plasarea în izolare, pe o perioadă de 24-36 de ore, sau o plasare în carantină, pe o perioadă de 14 zile, în cazul în care testul se dovedeşte pozitiv.

Cei care vând astfel de certificate false se folosesc de documente emise de unități medicale neautorizate. Procedura este simplă, iar pe acte se schimbă numele persoanei care intră în țară, fapt ce îi induce în eroare pe vameși.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Prețul pentru un certificat fals, care atestă efectuarea unui test negativ la Covid-19, se vinde la graniță cu o sumă cuprinsă între 30 și 40 de euro.

Ca urmare a acestor practici, guvernul elen a precizat că vor fi acceptate doar certificate medicale emise de aproximativ 100 de laboratoare acreditate din Balcani.

Austria a suspendat zborurile către mai multe țări, printre care și România.