Cheful de distracție este mai presus decât teama de Covid-19

  • Sâmbătă seara, sute de persoane au ieşit la terasele din Centrul Vechi al Craiovei
  • La mare, plajele au fost pline cu turişti, iar petrecerile de noapte s-au mutat în locurile pustii, cândva
  • Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 325 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

După atâtea luni de izolare şi restricţii, cu greu îţi mai vine să stai în casă. Mai  ales că afară e cald şi frumos. Monica şi Bianca n-au mai rezistat şi au ieşit la terasă, în Centrul Vechi al Craiovei. Le-am găsit printre sutele de tineri care au ieşit, sâmbătă seara, la distracţie. Ar fi vrut să danseze, dar cluburile sunt închise din cauza epidemiei. Se mulţumesc cu muzica DJ-ului Ionuţ care se străduieşte să scoată din case cât mai multe persoane.

Uite ce spune Bianca: „Cred că a fost şi disperarea aia şi nevoia intensă de distracţie, că lumea a stat închisă în casă şi acum simte nevoia, nu ştiu…, să-şi consume energia din timpul pandemiei. Dar nu e mare diferenţă. Doar că vedem noi cu alţi ochi pentru că am stat în casă vreo trei luni de zile“.

„Datorită numărului mare de oameni, parcă nu simt aşa mare diferenţă faţă de dinainte d epandemie. Dar regulile de igienă, faptul că nu mai sunt cluburi deschise, de exemplu, eu acum aş vrea să dansez, şi ne limităm la a sta la terasă şi cam atât”, mărturisește și Monica.

Distracţie a fost şi la mare, în ciuda numărului mare de cazuri noi de COVID-19 înregistrate zilnic. Plajele au fost pline cu turişti care s-au bucurat de soare şi de apă, ca-n vremurile dinaintea epidemiei. Noaptea, petrecerile din cluburile de fiţe s-au mutat în locurile pustii altădată. Pe plaja din Tuzla, de exemplu, jandarmii constanţeni spun că s-au adunat zeci de persoane la un spectacol, fără să respecte normele de distanţare socială.