- Izolarea nu e o scuză pentru a-i pune pe masă copilului tău alimente nesănătoase
- Partea bună, spusă de o mamă, e că în această perioadă poți monitoriza mai uşor mesele copilului tău
- Un medic pediatru te sfătuieşte să pregăteşti masa împreună cu copilul tău, să combini proteinele cu legumele şi să-i dai gustări sănătoase
În izolare, tentațiile sunt multe și, ca părinte, probabil te lovești de multe insistențe din partea copilului tău, care vrea să mănânce anumite alimente nesănătoase. Dacă copilul cere chipsuri sau dulciuri în exces, ca toţi copiii, o mamă recunoaște că mai face și excepţii, nu este o regulă, însă încearcă să se apropie cât poate de mult de ceea ce înseamnă o masa sănătoasă.
Dacă nu mai știi ce să-i pui în farfurie copilului tău, Cristina, mama a două fetiţe, din Bucureşti îți spune cum arată un mic dejun în familia ei: pe Nati şi Timi le aşteaptă ouă, pâine, măsline, şuncă, brânză şi fructe. Ea recunoaște că, într-adevăr este loc de negociere când e vorba despre legume.
Iată ce îți recomandă medicii să ai în meniu: „Mergeţi şi faceţi micul dejun împreună, micul dejun poate să însemne un ou fiert moale, la căniţă, poate să însemne pâine cu unt sau cu miere, poate să însemne un gem făcut în casă, dacă aveţi, dacă nu fără niciun fel de problemă brânză, roşii, ce puteţi dar proaspăt, încercaţi să asezonaţi o proteină. Ideal ar fi la ora amiezii să aveţi o supă sau o ciorbică şi să o faceţi fără carne, cu legume multe pe care să le pregătiţi împreună cu copilul. Puteţi să daţi copilaşului un pilaf, paste făinoase, un cartofior la cuptor“.
Ţine cont să faci loc cărnii în meniul de prânz al copilului: „Prima recomandare ar fi peştele, a doua ar fi curcan sau pui, deci o carne slabă. O gustare înseamnă după amiază o plăcintă cu mere, cu brânză sau un fruct. Cina înseamnă o mâncare uşoară, fie un pilaf, fie un cartofior, fie un aliment pe care să-l poată asimila uşor orice copil“.
Sursă foto: Profimedia